Omtale stengte dopnett

Unge dansker har fri adgang til å hjemmelage rusmidler via internett, skrev avisa Berlingske i dag. Noen timer senere var nettstedet stengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Organiserte og hemmelige nettverk hjelper unge dansker med å produsere og teste ut farlige rusmidler, skriver avisa Berlingske i dag. Samtidig utveksler hobbykjemikerne nettadresser over forhandlere som mot et kredittkortnummer sender dem ingrediensene som skal til.

- Det er vannvittig og svært farlig å eksperimentere med hjemmelagde eller nye stoffer på denne måten, sier overlege og misbruksekspert Henrik Rindorm til avisa. - Risikoen for alvorlig forgiftning er overveldende.

Berlingske kaller nettsida psychedelia.dk en hemmelig losje for unge dansker som jevnlig ruser seg på LSD, ecstasy, heroin, kokain og andre tunge stoffer. Ruseksperter er rystet over nettverket de ikke kjente til.

Noen timer etter at Berlingske hadde lagt ut artikkelen, ble nettestedet psychedelia stengt. Avisartikkelen ga et skjevt inntrykk av virksomheten, skriver folkene bak oppslagstavla.

helge.ogrim@dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer