Omtaler misbruket som «meget alvorlig»

Lensmann i Modum siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuelle tjenester.

PERMITTERT:  Den fungerende lensmannen i Modum i Buskerud er permittert fra sin stilling, og siktet for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuelle tjenester.
PERMITTERT: Den fungerende lensmannen i Modum i Buskerud er permittert fra sin stilling, og siktet for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuelle tjenester.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den fungerende lensmannen i Modum er suspendert fra jobben i inntil seks måneder etter å ha blitt siktet for grov uforstand i tjenesten, skriver Bygdeposten.

Bakgrunnen for suspensjonen er en anmeldelse i mai fra en kvinne om et forhold som skal ligge noe tilbake i tid.

Advokat Halldis Winje i Spesialenheten for politisaker bekrefter at lensmannen er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuelle tjenester. I avhør har mannen benektet å ha gjort det han er anklaget for.

Etter den første anmeldelsen i mai har ytterligere to kvinner henvendt seg til politiet og fortalt om lignende opplevelser.

- Det dreier seg om tre forhold. Saken startet med at en kvinne levert anmeldelse 27. mai i år. Etterforskningen har avdekket ytterligere to forhold. Vi har ikke holdepunkter for at det er flere forhold enn dette, men det kan ikke utelukkes, sier Winje til Dagbladet.no.

Det angivelige sexmisbruket skal ligge noe tilbake i tid. Det skal være snakk om år.

- Vi karakteriserer forholdene han er siktet for som meget alvorlig, sier Winje til Dagbladet.no.

- Foreløpig har jeg ingen kommentar, utover det at min klient benekter å ha begått noe straffbart, sier mannens forsvarer, advokat Elisabeth Hagen hos Advokatene Vogt, Engebakken og Hagen i Drammen til Dagbladet.no.

Hagen sier hun ikke har fått snakket med Spesialenheten for politisaker ennå, og at hun bare «må forholde seg til at de har gått ut med opplysninger».

Det er gjennomført ransaking både på mannens arbeidsplass og i privatboligen hans.

Lensmannen ble pågrepet forrige mandag og satt fengslet til tirsdag kveld på grunn av fare for bevisforspillelse.

Han har fungert som lensmann i Modum siden 2007 og skulle nå over i en annen lederstilling i Buskerud-politiet.