Vulkanutbrudd på La Palma:

Omtalt verden rundt: Nå er det borte

- Alt er ødelagt. Vi har mistet alt på vår elskede øy.

UFORKLARLIG: Dronebilder viser det som har blitt kjent som mirakelhuset etter vulkanutbruddet på La Palma. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke fikk bilder av feriehuset mye oppmerksomhet, det sto som eneste hus i nabolaget, omgitt av varm aske fra lavastrømmen.

Storaviser som El Mundo, El País, BBC, Deutsche Welle, CNN og The Guardian har alle omtalt de utrolige bildene av boligen.

Tirsdag melder den danske lokalavisa TVS om dårlige nyheter. Mandag kveld ble også Rainer og Inge Cocqs feriehus begravd i lava.

Det danske pensjonistparet hadde nylig gitt feriehuset navnet «La Esperanza», som betyr «håpet» på spansk, skriver Ekstra Bladet.

- Det er over, huset er nå begravet i lava, forklarer Rainer Cocq til TVS.

Ikke bare turister

Familien bygde huset selv hele 30 år tilbake i tid. Siden den gang har de startet en vinproduksjon med lokalbefolkningen og gjort huset til et slags livsprosjekt.

- Du er ikke turist. Det er ikke bare et feriehus. Du jobber der og huset har vært en del av det hele, sier Rainer Cocq til TVS.

ENORME ØDELEGGELSER: Før- og etter-bilder viser ødeleggelsene etter vulkanutbruddet på La Palma. Video: AP. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Men nå er huset, hagen og livsprosjektet slukt av lava.

Familiens tanker går til lokalbefolkningen, men midt i mørket har de funnet et snev av optimisme.

- Vi er virkelig heldige, vi sitter her og ikke på et lavaplatå, sier Rainer Cocq.

- Alt er ødelagt

Utbruddet fra vulkanen Cumbre Vieja startet mandag 19. september. Dagen etter hadde lavastrømmen en fart på 700 meter i timen ned fjellsiden på den spanske øya La Palma, melder El Pais.

I løpet av den første uka har lavaen tatt med seg over 500 bygninger og strukturer. Over 7000 personer er blitt evakuert.

VULKANUTBRUDD: Her blir flere området på La Palma tatt av lavaen etter det enorme vulkanutbruddet søndag 19. september. Video: Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Alt er ødelagt. Vi har mistet alt på vår elskede øy. Det er veldig trist. Inge og jeg er ødelagt, sier Rainer Cocq ifølge El Mundo.

Mandag denne uka begynte lavaen å strømme igjen, og natt til onsdag nådde den havet. Dette har skapt store mengder svart og hvit røyk på øya.

Beboere i området er blitt rådet til å holde vinduene lukket, skriver El Pais.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer