Omtelling hjalp ikke Mugabe

Opposisjonen i Zimbabwe beholder flertallet i nasjonalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen i Zimbabwe beholder flertallet i nasjonalforsamlingen etter den omstridte omtellingen i en rekke valgkretser.

Lørdag var stemmene i 14 valgkretser talt opp på nytt, og i alle disse kretsene beholder opposisjonens kandidat sin plass i nasjonalforsamlingen, ifølge valgkommisjonen.

Regjeringspartiet ZANU-PF forlangte omtelling i 23 av totalt 210 valgkretser etter at opposisjonspartiet Bevegelsen for demokratisk endring (MDC) vant valget 29. mars og fikk flertall i forsamlingen.

Selv om regjeringspartiet skulle vinne alle kretsene hvor omtellingen ikke er ferdig, vil det likevel ikke oppnå flertall.

Samtidig opplyser politiet at 215 personer ble pågrepet fredag i en aksjon mot hovedkvarteret til MDC. Væpnet politi ransaket kontorene, hvor noen av ofrene for voldshandlingene i Zimbabwe i etterkant av valget hadde søkt tilflukt.

De arresterte ble kjørt bort i en buss og lastebiler. Det skal undersøkes om de har deltatt i «politisk motiverte kriminelle handlinger», sier en talsmann for ordensmakten til den statskontrollerte avisa Herald.

(NTB)

TAPER: Det ser dårlig ut for president Robert Mugabe etter omtellingen. Foto: AP/SCANPIX
TAPER: Det ser dårlig ut for president Robert Mugabe etter omtellingen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer