Halden:

Onanerte ved gravplass - må punge ut

En mann i 50-åra ble tatt med buksene nede.

MÅ BETALE: Hendelsen skjedde i Halden i mai 2020. Her er bybrua med Fredriksten festning i bakgrunnen. Foto: Øystein Søbye / NN / Samfoto / NTB
MÅ BETALE: Hendelsen skjedde i Halden i mai 2020. Her er bybrua med Fredriksten festning i bakgrunnen. Foto: Øystein Søbye / NN / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

En mann i 50-åra fra Halden må betale 6000 kroner i bot for brudd på straffelovens paragraf 298, som omhandler seksuelt krenkende atferd.

Det skriver Halden Arbeiderblad.

I mai 2020 ble mannen pågrepet ved en familiegravplass på lystgården Rød Herregård i grensebyen, som har rundt 30 000 innbyggere.

- Buksene på knærne

En kvinne kontaktet politiet og meldte ifra om en mulig blotter.

Det viste seg at mannen sto på en fjellhylle og berørte seg selv til allment skue.

- Damen som ringte oss fortalte at det satt en mann med buksene på knærne. Og at han hadde utstyret ute, sa operasjonsleder ved politiets operasjonssentral, Terje Skaftnes, til avisa den gang.

Det skal ha vært flere barnefamilier i området. Mannen onanerte fortsatt da politiet kom fram til stedet.

NY NETFLIX-SUKSESS: Den nye svenske Netflix-serien «Love & Anarchy» tar for seg forbudt kjærlighet på kontoret. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Alternativt fengsel

Hvis ikke mannen imøtekommer forelegget fra Søndre Østfold tingrett, venter 12 dagers fengsel.

Straffelovens paragraf 298 gjelder «seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke».

Ifølge loven skal personer som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på enten offentlig sted eller i nærvær av andre som ikke har samtykket til det, straffes med bøter eller fengsel i opptil ett år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer