Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ond sirkel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Rentereduksjonen fra Norges Bank viser at økonomien nå er i bedre balanse og at grunnlaget kan være lagt for flere rentekutt. Selv om mye er avhengig av oljeprisen, er det ikke uvesentlig hvordan vi steller oss selv heller. En av de viktigste faktorene for fortsatt rentenedgang er at vårens tariffoppgjør holdes under kontroll. Det er ingen tvil om at fjorårets oppgjør bidro vesentlig til svekkelsen av kronen og renteoppgangen. Derfor er det kommet signaler fra fagbevegelsen om kursendring i år.
  • Dessverre er det noen som ikke har skjønt betydningen av dette. Både Lærerlaget og Sykepleierforbundet varslet i går at de må ha store tillegg for å kompensere for renteøkningen. Det alvorligste er ikke at denne påstanden hviler på tynt grunnlag. Men hvis en slik tankegang skal få gjennomslag, er vi inne i den onde sirkelen igjen. Da taper alle, og vi vil ikke få den rentenedgangen alle ønsker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media