«Ondskapens akse» er på Verdens Ende

Det er Frp-ordførere i alle de tre ferieperlene Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme. Ap-ordføreren i Horten omtaler de tre nabokommunene som «ondskapens akse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VERDENS ENDE (Dagbladet): Hva er da mer naturlig enn å møte dem på Verdens Ende? Den karakteristiske fyrlykta på Tjømes sørpynt luter i silhuett mot en blygrå desemberhimmel. Strimer av sollys lager duse lys- og skyggevirkninger over bratte knauser og glatte svaberg i Vestfolds Bora Bora.

Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen (43), Nøtterøy-ordfører Bjørn Kåre Sevik (51) og Tjøme-ordfører Per Hotvedt Nielsen (67) står i spissen for Frp-nettverket som har erobret ferieparadiset.

Snart bytter de vel ut fyrlykta med Frp\'s høyeste utmerkelse, Anders Langes fjøslykt ..?

Jordskjelvet

Det er de gamle partiene Høyre og Ap som tradisjonelt har hatt makta i Vestfold. Helt til det store politiske jordskjelvet rystet fylket som ofte kalles sørstatene:

Stortingets beslutning, støttet av Høyre og Ap lokalt, om at den såkalte Tønsbergpakka, en veiutbygging i to faser og til en kostnad på flere milliarder kroner, skulle finansieres med fem prosent statlige midler og 95 prosent bompenger.

Denne parodien på et spleiselag utløste et veritabelt folkeopprør i de tre kommunene som først og fremst blir berørt. Over valgnatta ble det politiske landskapet snudd opp ned. I Høyre-bastionene Tønsberg og Nøtterøy, og Ap-styrte Tjøme, forlot sinte bommotstandere Høyre og Ap i flokk og følge. Mange stemte Frp som er for vei, men mot bompenger. Noen stemte SV som er for bompenger, men mot vei. Og de aller mest rasende bommotstanderne hadde dannet egen liste som fikk fem representanter i Tønsberg og fem i Nøtterøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer