Corona

«One-night stands» er lov

Helgen er like om hjørnet, og regjeringen mener at du trygt kan ha sex med hittil fremmede mennesker. Så lenge du ikke håndhilser og ingen involverte er forkjølet.

ANBEFALER Å IKKE HÅNDHILSE: Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ingen innvendinger mot tilfeldig sex. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANBEFALER Å IKKE HÅNDHILSE: Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ingen innvendinger mot tilfeldig sex. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fortalte det norske folk i dag at man skal unngå å håndhilse.

Dette for å unngå å spre coronasmitte.

- Mange av oss har begynt å håndhilse igjen etter å ha brukt albue, hånd til hjertet, nikk og smil i halvannet år. Jeg vil nå oppfordre alle til å droppe håndtrykket og gå tilbake til den smittefrie måten å hilse på, sa Kjerkol på en pressekonferanse fredag.

Tilfeldig seksuelt samkvem

Kontakt av en mer intim karakter, kjent som seksuelt samkvem mellom samtykkende voksne, sa Ap-toppen derimot ikke noe om på pressekonferansen.

Tidligere i høst gjorde Kjerkols forgjenger, Bent Høie (H), det klart at det nå var lov å «gå på one-night stands».

Gladnyheten kom etter ei tid da myndighetene oppfordret til å ikke ha sex med personer utenfor egen husstand av hensyn til smittesituasjonen.

Først albue, så sex

Dagbladet har i dag kontaktet Helse- og omsorgsdepartementet med spørsmål om oppfordringen om å ikke håndhilse også gjelder one-night stands.

«Får oppfordringen om å ikke håndhilse noen konsekvenser for rådene om å gå på one-night stands?», spurte Dagbladet.

Departementet opplyser i en e-post at regjeringen ikke har noe nytt å melde rundt nordmenns mulighet til å «gå på one-night stands».

Dermed kan man altså trygt ha romantiske møter med hittil ukjente mennesker av alle kjønn, så lenge man hilser ved hjelp av albuen i forkant av samleiet.

Snue og samleie

Kjerkol oppmanet i dag også alle til å holde seg hjemme dersom snue, forkjølelse eller feber slår inn.

Man skal altså heller ikke ha tilfeldig sex dersom man selv, eller minst én de utvalgte sexpartnerne, føler seg pjusk.

- Ganske mange av oss følger ikke rådet om å holde seg hjemme, og bare må ta den turen på jobb, eller må ta den turen på skolen, selv om halsen er vond og hodet verker. Det fører til stadig flere smittede, stadig flere syke og stadig større press på helsetjenesten, sa Kjerkol.

- Det kan innen kort tid føre til strengere nasjonale tiltak, men jeg håper vi slipper det. Så min klare oppfordring er: Hold deg hjemme, sa Kjerkol.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer