Corona

«One-night stands» er lov

Helgen er like om hjørnet, og regjeringen mener at du trygt kan ha sex med hittil fremmede mennesker. Så lenge du ikke håndhilser og ingen involverte er forkjølet.

ANBEFALER Å IKKE HÅNDHILSE: Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ingen innvendinger mot tilfeldig sex. Foto: Terje Pedersen / NTB
ANBEFALER Å IKKE HÅNDHILSE: Men helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ingen innvendinger mot tilfeldig sex. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) fortalte det norske folk i dag at man skal unngå å håndhilse.

Dette for å unngå å spre coronasmitte.

- Mange av oss har begynt å håndhilse igjen etter å ha brukt albue, hånd til hjertet, nikk og smil i halvannet år. Jeg vil nå oppfordre alle til å droppe håndtrykket og gå tilbake til den smittefrie måten å hilse på, sa Kjerkol på en pressekonferanse fredag.

Tilfeldig seksuelt samkvem

Kontakt av en mer intim karakter, kjent som seksuelt samkvem mellom samtykkende voksne, sa Ap-toppen derimot ikke noe om på pressekonferansen.

Tidligere i høst gjorde Kjerkols forgjenger, Bent Høie (H), det klart at det nå var lov å «gå på one-night stands».

Gladnyheten kom etter ei tid da myndighetene oppfordret til å ikke ha sex med personer utenfor egen husstand av hensyn til smittesituasjonen.

Først albue, så sex

Dagbladet har i dag kontaktet Helse- og omsorgsdepartementet med spørsmål om oppfordringen om å ikke håndhilse også gjelder one-night stands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer