Onkel Sam lar seg ikke skremme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot nok en god dag i det amerikanske aksjemarkedet. Resultatvarselet fra Yahoo skremmer tydeligvis ingen.

'Don't worry, be happy',er ifølge CNNfn.com refrenget som går på Wall Street. Yahoo's resultatvarsel ser ikke ut til å skremme investorene. Halvannen time før børsene åpner i USA peker futures-handelen i retning av en åpning i positivt terreng for både Dow Jones- og Nasdaq-indeksene.

Yahoo meldte i går at resultatet for første kvartal blir rundt null og at man ser etter en ny konsernsjef. Aksjen falt 11 prosent i elektronisk handel etter stengning i USA i går.

Gårsdagens konjunkturrapport fra sentralbanken inneholdt som ventet ingen overraskelser. Makroøkonomene i DnB Markets mener rapporten bekreftet det rådende rentesynet fremover.

'I fed funds futures markedet har aktørene allerede priset inn en 100 prosent sannsynlighet for et rentekutt på minimum 50 basispunkter den 20. mars. Samtidig kan en utlede 85 prosent sannsynlighet for at renten innen august er senket med til sammen 100bp. Det gir i så fall en fed funds target rate på 4,50 prosent', skriver DnB Markets. Heller ikke Christiania Markets mener det var noen overraskelser id et som kom frem i går kveld.

Klokken 14.30 legges det frem tall for antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i forrige uke. Christiania Markets viser til at antallet søkende har steget de seneste ukene, men mener økningen på nesten 40.000 i forrige uke til 372.000 skyldes særskilte faktorer som oppsigelser innen bilbransjen, bygg og anlegg, samt vinterferie i del stater.

'En bør derfor ikke utelukke et kraftig fall i dagens tall for ledighetssøkende. Samtidig vil nok et høyt tall underbygge bildet av et mindre stramt arbeids-marked', skriver meglerhusets makroøkonomer.

I går steg Nasdaq-indeksen nye 1 prosent til 2.223,92 poeng. Dow Jones-indeksen la på seg 138 punkter til 10.729,60 poeng. Sistnevnte ligger for øyeblikket an til å åpne omlag 50 punkter over gårsdagens sluttnivå.

For Nasdaq-indeksen ser starten ut til å relativt sett være enda litt sterkere.