Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Onkel Skrue»: - Jeg har ikke gjort en dritt

Full krangel i Borgarting lagmannsrett om hvorvidt Riksadvokaten må vitne om hemmelig avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er kommet til heftig ordveksling i Wonderboy-saken i Borgarting lagmannsrett.

Advokaten til en av de tiltalte i saken, Arve Ringsbye, slår seg ikke til ro med at påtalemyndigheten ikke svarer for en mulig hemmelig avtale med domfelte Imran Saber alias «Onkel Skrue».

Den angivelige avtalen kan ha ført til at han fikk mild straff i tingretten for sin rolle i den omfattende narkotikasaken.

Saber ble dømt til tre års fengsel, og ble ikke dømt etter den såkalte mafiaparagrafen.

Nå har påtalemyndigheten akkurat varslet at Riksadvokaten vil møte i retten neste onsdag.

Det ble klart etter en opphetet diskusjon i Borgarting lagmannsrett i formiddag.

- Gjør ikke en dritt

Lagmann Erik Melander vil heller ikke slippe spørsmålet om den hemmelige avtalen, men aktoratet fortsatte lenge å nekte.

RANSMILJØ: Imran Saber alias «Onkel Skrue» (til høyre) poserer sammen med en kamerat i en fornøyelsespark. Foto: PRIVAT
RANSMILJØ: Imran Saber alias «Onkel Skrue» (til høyre) poserer sammen med en kamerat i en fornøyelsespark. Foto: PRIVAT Vis mer

Først stilte advokat Arve Ringsbye spørsmål til «Onkel Skrue» selv:

- Har du eller andre på dine vegne inngått avtale med politi eller påtalemyndighet som har hatt betydning for eget domsresultat i denne saken? spurte advokat Arve Ringsbye.

- Jeg vil ikke svare for hva folk gjør. Jeg har ikke gjort en dritt. Jeg gjør ikke en dritt, svarte Saber, som etter hvert forlot vitneboksen i irritasjon.

Dette ba Ringsbye om å få protokollført.

- Han skal vel ikke få protokollført at han ikke gjør en dritt, repliserte lagmann Erik Melander.

Deretter fulgte en lang diskusjon om hva som skal til for å få Riksadvokaten i vitneboksen.

Vil ha Riksadvokaten stevnet

- Hvis han ikke vil møte, vil jeg be Statsadvokaten om å stevne ham, sa Ringsby.

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg foreslår at Lasse Quigstad møter. Men jeg kunne ta av kappen og sette meg der selv. Spørsmålene vil ikke kunne svares på. Dette vil ikke noen fra påtalemyndigheten svare på. Det skyldes at man har taushetsplikt rundt dette her. Uansett om jeg sitter her eller hvor jeg måtte være. Vi kan ikke bare presse inn et vitne og sette det i boksen, uttalte statsadvokat Geir Evanger.

Advokat Ringsbye holdt på sitt.

- Jeg ber påtalemyndigheten om at Riksadvokaten blir stevnet. Så får vi ta hjemmelspørsmålet og problematisering etterpå.

Lagmann Melander er ikke komfortabel med situasjonen som har oppstått i Borgarting lagmannsrett.

- Det er en meget uheldig situasjon å gå inn i en prosedyre hvor sånne ting blir hengende. Dette er er tema som vi masserte ganske mye i går, sa dommeren og utdypet:

- Dette spørsmålet om Saber må på en eller annen måte bli klargjort så langt det er mulig, før vi avslutter bevisførselen. I går sa jeg at vi måtte få inn Riksadvokaten. Nå skjønner jeg at Riksadvokaten ikke kan møte på så kort varsel. Jeg lar dette henge litt, så får partene vurdere dette, i første rekke påtalemyndigheten, sa lagmann Erik Melander.

Nå har statsadvokat Geir Evager opplyst retten om at Riksadvokaten møter onsdag morgen. Påtalemyndigheten kontaktet Riksadvokatens kontor i lunsjpausen som akkurat er avsluttet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media