BESLAGLAGT: Bildet viser det håndkolorerte litografiet "Historien" av Edvard Munch, som ble stjålet fra et galleri i Oslo i 2009. Foto: Politiet / NTB scanpix
BESLAGLAGT: Bildet viser det håndkolorerte litografiet "Historien" av Edvard Munch, som ble stjålet fra et galleri i Oslo i 2009. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

«Onkel Skrue» fengsles videre for grovt heleri av dette bildet

Fire nye uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Imran Saber og en 55-åring fra Vestfold er varetektsfengslet i fire nye uker. De to er siktet for grovt heleri av Munch-litografiet «Historien», som ble stjålet i 2009.

Saber, som også omtales som «Onkel Skrue» eller «David Toskas finansminister», og 55-åringen ble pågrepet i begynnelsen av april, siktet for grovt heleri av bildet.

Ifølge Oslo tingrett er det fortsatt skjellig grunn til å mistenke de to mennene. Retten mener også at det er fare for bevisforspillelse, fordi etterforskningen av saken er i en tidlig fase.

«Det gjenstår fortsatt bl.a. å avklare hvem som har oppbevart det stjålne Munch-litografiet forut for siktede og hvem som skulle motta/kjøpe litografiet», heter det i kjennelsen.

«Historien» ble stjålet fra lokalene til Nyborg Kunst på Skillebekk i Oslo i november 2009. Gallerieier Pascal Nyborg opplyste den gang til NTB at bildet var verdt rundt 2 millioner kroner.

(NTB)