Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Onkel Skrue» i retten: Nekter for å ha styrt kriminelle millionbeløp i et tiår

Møter i Oslo tingrett nå.

TILTALT: Imran "Onkel Skrue" Saber er tiltalt for heleri av flere millioner kroner i perioden 1999 til 2009.
TILTALT: Imran "Onkel Skrue" Saber er tiltalt for heleri av flere millioner kroner i perioden 1999 til 2009. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter helerisaken mot Imran Saber (37), også kjent som «Onkel Skrue», moren hans (62) og Sabers bror (40) i Oslo tingrett.

Det er et strengt sikkerhetsoppbud med flere politifolk utenfor tinghuset og inn til selve sal 207 der rettssaken skal foregå de neste åtte ukene.

Saber er tiltalt for å ha disponert midler til en verdi av minst 4,4 millioner kroner i perioden 1999 til og med 2009, til tross for at disse var utbytte av straffbare handlinger, ifølge tiltalen. Han er i tillegg tiltalt for trusler og for å ha utnyttet en rekke personer i økonomisk nød ved å låne dem penger mot høye renter.

Storebroren er tiltalt for å ha mottatt eller lånt 600 000 kroner fra Saber i desember 2003 eller januar 2004, til tross for at beløpet stammet fra utbytte av straffbare handlinger, ifølge tiltalen.

Moren er tiltalt for i perioden 1995 til 2009 å ha disponert midler til en samlet verdi av minst 4,4 millioner kroner, til tross for at det var kriminelle penger, ifølge tiltalen.

I retten oppgir Saber at han driver for seg selv til vanlig, at han driver med «kjøp og salg» og han er usikker på hvor mye han tjente i fjor. Han oppgir samtidig å ikke huske hvor mye han har i formue, etter spørsmål fra dommeren.

Han sier han nekter straffskyld for samtlige tiltaltepunkter. Også moren og storebroren erklærte seg ikke skyldige i retten.

Politiet derimot kjøper ikke Imran «Skrue» Sabers versjon av omfattende kunstsalg og påståtte storgevinster på travbanen. Påstandene aktor skal motbevise: 

Kjøp og salg av kunst for mange hundre tusen kroner.

Leieinntekter i kontanter fra flere leiligheter i Saber-familiens eie.


En rekke store lån til privatpersoner med antatte «ågerrenter» på rundt ti prosent per måned.

Påståtte storgevinster fra Norsk Tipping og Rikstoto.

Aktor i saken, politiadvokat Asmund Riegels ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo, politiet har tidligere uttalt til Dagbladet at de har anslått Sabers angivelige helerier nøkternt.

- Forbruksanalysene er i våre øyne konservative beregninger. Selv om det er ytterligere forbruk vi mener mest sannsynlig stammer fra ulovlige inntekter, er dette sett bort fra om det ikke kan utelukkes at det er legalt. Det vi mener å ha klart å bevise for henholdsvis Saber og hans mor er rundt 4,4 millioner kroner i overforbruk for hver av dem i perioden, sa Riegels.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!