<strong>- SKULLE DREPES:</strong> Imran Saber (39) - også kalt «Onkel Skrue» - skulle ifølge påtalemakten drepes av tidligere Bandidos-leder Lars Harnes. Før retten var satt, hadde han et utbrudd rettet mot aktoratet og politiet. Foto: Finest.se
- SKULLE DREPES: Imran Saber (39) - også kalt «Onkel Skrue» - skulle ifølge påtalemakten drepes av tidligere Bandidos-leder Lars Harnes. Før retten var satt, hadde han et utbrudd rettet mot aktoratet og politiet. Foto: Finest.se Vis mer

«Onkel Skrue» med voldsomt utbrudd i retten: - Det er deres skyld at det er gjort flere drapsforsøk mot meg!

Politiet mener han skulle drepes av eks-Bandidos-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede før den svært omfattende rettssaken mot 13 menn tiltalt etter politiets såkalte Operasjon Sult startet i Oslo tingrett i dag, ble det oppstyr i retten. Imran Saber (39), populært kalt «Onkel Skrue» eller bare «Skrue», kom med et kraftig utbrudd rettet mot aktoratet og politiet, ifølge TV 2.

- Glem Eirik Jensen-saken. Den kommer til å blekne. Det er deres skyld at det er gjort flere drapsforsøk mot meg! ropte Saber etter at statsadvokat Geir Evanger spurte hvordan det gikk.

39-åringen hyttet også med neven mot aktoratet og slo i bordet, og måtte roes ned av sin bistandsadvokat Sol Elden.

Saber er blant Oslos mer profilerte vanekriminelle, men stiller i retten som fornærmet fordi påtalemakten mener Nokas-dømte Metkel Betew (39) og eks-Bandidos-leder Lars Harnes (49) planla å drepe ham.

<strong>HOVEDTILTALT:</strong> Metkel Betew (39), her fra opplesningen av juryens kjennelse i Nokas-saken i 2007.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix
HOVEDTILTALT: Metkel Betew (39), her fra opplesningen av juryens kjennelse i Nokas-saken i 2007. Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix Vis mer

Pågrepet i garasje

Harnes ble 21. juli 2015 pågrepet i et garasjeanlegg på Sinsen i Oslo, der Saber bor, bevæpnet og iført forkledning. Dette skjedde etter at politiet, som spanet på ham, registrerte at han gjentatte ganger kjørte en stjålet moped til og fra adressen.

Politiet hadde fått Saber bort fra leiligheten, men 21. juli var han tilbake, og de mener at Harnes bestemte seg for å gjøre et nytt forsøk på å drepe ham. Isteden ble 49-åringen altså pågrepet, og har sittet varetektsfengslet siden.

Harnes og Betew er sammen med elleve andre menn tiltalt i en svært omfattende sak som er berammet helt fram til jul. Ifølge tiltalen er Betew hovedmann i en kriminell liga som, foruten å stå bak det angivelige drapsforsøket på Saber, også skulle rane et fly på Gardermoen og bedrev utstrakt narkotikasmugling.

Betew ble prøveløslatt fra forvaringsdommen han fikk etter Nokas-dommen i 2007, men ble i hemmelighet underlagt omfattende spaning av politiet, som benyttet seg av avlytting og sofistikert infiltrasjon i regi av tre innleide danske politifolk for å ringe inn de mistenkte.

Lang kø

Samtlige som skal inn i Oslo tingrett, uansett ærend, må igjennom en streng sikkerhetskontroll, og det var lang kø utenfor bygningen før retten ble satt i morges.

Rettssal 828 er fullpakket, ikke minst fordi de 13 siktede og den fornærmede stiller med sine advokater, men også fordi en rekke pressefolk og politibetjenter er til stede.

Betew sitter ved siden av sin forsvarer Marius Dietrichson, glattbarbert på hodet og ikledd en hvit genser. Han sa seg ikke skyldig på samtlige av tiltalepunktene.

Harnes, som sitter sammen med forsvarer Øyvind Bratlien, er kledd i ei rutete skjorte og har det lange grå håret i en hestehale. Også han svarte nei på de mest alvorlige tiltalepunktene, men innrømte å ha vært i besittelse av et våpen da han ble pågrepet.

Påtalemakten har varslet at de vil legge ned påstand om 18 års forvaring for Betew. 39-åringen er allerede tilbakeført til forvaring i hht. dommen etter Nokas-ranet, etter å ha brutt prøveløslatelsesbetingelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer