- «Onkel Skrue» var mellommann for Rasool-lån

B-gjengleder lånte ut 150 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg hadde en guttedrøm om å ha en fin bil, om å ha fine klær. Slike ting du ser på tv.

Det svarte Ghulam Abbas i Rasool-saken som fortsatte i Oslo tingrett i dag. Han er den eldste av Rasool-brødrene, og svaret kom da hans forsvarer Arvid Holden spurte ham hvorfor han slutta på skolen så tidlig.

Etter at han sluttet på skolen, begynte han å jobbe, ifølge sin egen forklaring. Hver lønning tok han ut av bankkontoen.

- Jeg sparte hjemme, sa Abbas.

Advokaten hans lurte på hvorfor.

- Jeg har gått gjennom kontoene dine. Hver gang du har fått lønn, så har du tatt dem ut med en gang. Hvorfor det? spurte Holden.

- Jeg liker å ha penger kontant, svarte tiltalte.

- Du driver jo nesten med svartvasking. Du gjør det mistenkelig. Du er tiltalt for hvitevasking, men gjør nesten det motsatte. Har du tenkt på det før? fulgte Holden opp.

GUTTEDRØM: Tiltalte Ghulam Abbas fortalte retten i dag at han hadde en guttedrøm om fine biler og fine klær. Han fortalte at han tok ut alle pengene han tjente og puttet dem under en planke på soverommet sitt.
GUTTEDRØM: Tiltalte Ghulam Abbas fortalte retten i dag at han hadde en guttedrøm om fine biler og fine klær. Han fortalte at han tok ut alle pengene han tjente og puttet dem under en planke på soverommet sitt. Vis mer

- Jeg har aldri tenkt på det før nå, svarte Abbas.

De seks Rasool-brødrene er tiltalt for heleri og hvitevasking av millionbeløp. De nekter straffskyld.

Politiet mener pengene er ervervet ulovlig, og at det ikke er samsvar mellom brødrenes lovlige inntekter og deres forbruk.

- Gjemte pengene på soverommet
I 2000 fikk Abbas et forsikringsoppgjør for en bil. De pengene tok han også ut med en gang.

- Hvor oppbevarte du de? spurte Holden.

- Hjemme. På soverommet hadde jeg tatt ut en planke der jeg gjemte dem, svarte Abbas, som la til at han følte det var sikkert, siden det alltid var noen hjemme i leiligheten.

Det kom også fram at en av hans brødre hadde hatt en safe som han i blant oppbevarte penger i. Under politiets razzia mot familiens leilighet ble det for øvrig funnet store kontantbeløp oppbevart i DVD-covere.

- «Onkel Skrue» mellommann for lån

Da Abbas startet sin forklaring i mandag, sa han blant annet at han hadde drevet en privat lånevirksomhet, og at det er årsaken til at han har hatt mer penger mellom hendene enn det har kommet fram i selvangivelsene.

I retten anslo Abbas, etter noe høyttenkning mellom ham og statsadvokaten, at han hadde lånt ut omtrent 300 000 kroner. Men Abbas ønsket ikke å gi navn på noen han hadde lånt penger til.

- Jeg ønsker ikke å gi noen navn. Jeg har rådført meg med advokaten, og ønsker ikke å gjøre det, sa Abbas til statsadvokaten.

Men da det var Arild Holdens tur til å spørre sin klient, sa han at mannen som er blitt omtalt som «Onkel Skrue» var involvert i en lånetransaksjon.

- Det var han som var mellommann, eller hva vi skal kalle det, når det gjaldt de 150 000 kronene, sa Abbas.

Den tiltalte lånte ut 150 000 kroner i 2004, og fikk ifølge seg selv god rente.

«Onkel Skrue» er ifølge politiet medlem av B-gjengen, og en av en lang rekke personer med tilknytning til gjengmiljøet som er stevnet som vitne i saken. Han er omtalt som venn av David Toska og Arfan Bhatti.

Støpte om gull 

I tillegg forklarte Abbas at han hadde importert og solgt smykker og gull som var importert fra Pakistan.

- Ble det støpt om i Norge? lurte statsadvokat Kristian Nicolaisen da han spurte ut Abbas i dag.

- Ja, i en gullsmedbutikk på Furuset som nå har flyttet til Frogner. Jeg fikk gjort det om til 14 karat, som er vanlig i Norge.

- Det var en hobby også, la Abbas til.

Les også: Slik er gjengoslo akkurat nå

HVIT- ELLER SVARTVASKINg? Aktor Kristian Nicolaisen (til venstre) mener Ghulam Abbas har hvitvasket penger. Forsvarer Arild Holden mener pengene hans mer er svartvasket.