Onkelen fikk nevøen til å gå slik på gata

Ville se hvordan politiet reagerte på å ha en terrorist løs på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kort tid etter kinomassakren i Aurora, Colorado bestemte en mann fra Phoenix i Arizona seg for å teste politiets reaksjonstid.

Måten han gjorde dette på kan imidlertid vanskelig beskrives som noe annet enn idiotisk, påpeker politiet i byen overfor amerikanske medier.

Mannen fikk sin 16-årige nevø til å kle seg ut som terrorist med en falsk rakettskyter i hånda. Samtidig filmet han nevøen og tok tida for å se hvor lang tid politiet brukte på å rykke ut.

- Håper den er falsk I løpet av kort tid flommet det over av bekymrede telefoner til nødsentralen 911. Samtalene er nå offentliggjort i forbindelse med at politiet har avsluttet etterforskningen og tiltalt 39-åringen de mener sto bak stuntet, melder ABC News.

Han lastet selv opp en video av hendelsen på YouTube. Øverst i denne saken kan du se utdrag fra den videoen, og høre hvordan Phoenix-boerne tok kontakt med politiet for å melde fra om terroristen.

- Jeg regner med at den er falsk. Jeg håper det. Jeg synes dere burde undersøke det, sier en av innringerne som reagerte på rakettskyteren.

- Jeg vet ikke om den er ekte eller ikke, men det er ganske ekstremt. Han har på seg en kjole med en rakett på skulderen som han vifter fra side til side, sier en annen.

Mannen forklarer i videoen at det tok 15 minutter fra de ble sett for første gang til politiet ankom stedet. Den 16-årige terroristen siktet på personer og biler med raketten.

- Han siktet på meg - Han siktet på meg. Jeg fikk litt panikk, sier en av innringerne.

39-åringen ble pågrepet forrige uke, etter en to måneder lang politietterforskning. Videoen lastet han opp på YouTube under en konto der han kaller seg en anonym filmskaper.

- Jeg vil være anonym av årsaker dere snart forstår, sier han før terroristvideoen starter.

Ifølge James Holmes, en talsmann for Phoenix-politiet, reagerte politiet kjapt på meldingene om terroristen. Han sier at de rykket ut med helikopter og et beredskapsteam i løpet av kort tid.

39-åringen risikerer nå opp mot fire år i fengsel, melder Reuters. 16-åringen er ikke pågrepet, men en ungdomsrett skal ta stilling til om han skal siktes eller ikke.

- Dette er noe vi tar alvorlig. Det var ikke lek og moro for alle som ble rammet av dette. Vi oppfører oss ikke slikt i dette landet, sier Holmes.