Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Onkelen spikret opp bremse-skilt for ett år siden

Lørdag ble niesen (13) og hennes venninne (11) påkjørt og drept like ved.

TENTE LYS: Her ble Sara Christine Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) kjørt ned og drept lørdag ettermiddag. For bare ett år siden var Saras onkel, Nils Henrik Holmedahl (bildet) med å sette opp et skilt med beskjed til bilførere om å senke farten av hensyn til barna. Foto: Benjamin A. Ward
TENTE LYS: Her ble Sara Christine Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) kjørt ned og drept lørdag ettermiddag. For bare ett år siden var Saras onkel, Nils Henrik Holmedahl (bildet) med å sette opp et skilt med beskjed til bilførere om å senke farten av hensyn til barna. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått masse støtte. Det varmer og er noe familien setter stor pris på, sier Nils Henrik Holmedahl.

Han er onkel til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13), som omkom i trafikkulykka på Bjørkelangen lørdag, og talsperson for familien.

Han bor selv rett ved ulykkesstedet. I fjor var han med og satte opp et skilt på et redskapsskur under 100 meter fra ulykkesstedet, med beskjed til veifarende om å sette ned farta av hensyn til barna i området.

- Det er en del tungtrafikk her, så det var derfor vi satte det opp. Det var først og fremst med tanke på barnehagen vi driver her, sier han til Dagbladet.

- Det hjelper ikke alltid å sette opp et skilt. Det som faktisk dreper i tilfeller som dette er kontakten mellom myke og harde trafikanter. Vi ønsker ikke å klandre den stakkars sjåføren for dette. Det er uforståelig at det kan skje.

- Jeg tenker at ulykka ikke har noe med skiltet å gjøre, men at vi har for dårlig skiller og sikring av myke trafikanter på norske veier, sier Holmedahl.

- Et samfunnsproblem Sara (13) og hennes gode venninne Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påkjørt da de var ute og kjørte hest og vogn lørdag ettermiddag. De to døde seinere på Ullevål sykehus. Onkelen sier familien står sammen og tar vare på hverandre i den tunge tida.

- BREMS!: Skiltet ble satt opp for omtrent ett år siden, av onkelen og tanta til Sara Christiane Holmedal Sandsmark (13). Sara opg venninna Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påklørt og døde få meter unne skiltet lørdag. Bak til høyre i bildet skimtes blomster lagt ned til minne om jentene. Foto: Endre Vellene
- BREMS!: Skiltet ble satt opp for omtrent ett år siden, av onkelen og tanta til Sara Christiane Holmedal Sandsmark (13). Sara opg venninna Tiril Alette Huser Bølge (11) ble påklørt og døde få meter unne skiltet lørdag. Bak til høyre i bildet skimtes blomster lagt ned til minne om jentene. Foto: Endre Vellene Vis mer

- Vi er heldigvis en stor familie, med mange å spille på. Nå i første omgang hadde vi et behov for å sove, vi var utslitt etter mange timer på sykehus. Det lokale kriseteamet er involvert og kommunen har stilt opp. De er gode hjelpere, sier onkelen til Dagbladet.

Onkelen sier det er viktig for familien å understreke at trafikkulykker er et samfunnsproblem, ikke et personproblem.

Mannen i 40-åra som kjørte bilen som var involvert i ulykken er en bekjent av familien. Bilen og hestevogna skal nå undersøkes grundig for at politiet skal få oversikt over hendelsesforløpet.

- Vil skje igjen - Det er viktig å løfte blikket litt. Moderne biler flytter 1,5 tonn mange meter i sekunder - og samtidig har vi myke trafikanter. Det koster fryktelig mye å bygge ut veiene, men vi betaler gjerne litt ekstra om det kan føre til at vi får det tryggere, sier han til Dagbladet.

- Den store tragedien her er at dette vil skje igjen, mange ganger, i løpet av året vi nettopp har gått inn i. Det er ingen løsning å begynne å kritisere foreldre for å slippe barna ut i trafikken i sitt nærmiljø. Og alle er avhengige av å kjøre bil og ha fritidsaktiviteter, påpeker onkelen.