- Onkelen var med å kidnappe Alicja (21)

Risikerer fem års fengsel i den polske «Fritzl-saken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Den ene gangen Alicja (21) greide å rømme fra sin egen fars voldtektshelvete, gjemte hun seg hos en ung kjæreste i byen Siemiatycze nær grensa til Hvitrussland. Etter et par dager, sto faren foran døra og trengte seg inn. Han fant datteren og tvang henne til å bli med hjem igjen.

I går avslørte talsmannen Adam Kozub fra statsadvokatens kontor i Bialystok at den siktede Krzystof B. (45) ikke gjennomførte denne bortføringen alene.

Han hadde med seg sin egen lillebror, og begge benyttet grov vold for å få Alicja til å bli med hjem igjen.

- Han er nå siktet for bortføring og for å holde et annet menneske som fange, sier Adam Kozub.

Opplysningene om at lillebroren var involvert i kidnappingen av sin egen niese, kan være en indikasjon på at flere i Alicjas familie var klar over at hun ble holdt som sin egen fars sexslave.

- Han har vært framstilt for en domstol og er nå ilagt forbud mot å kontakte Alicja - eller å nærme seg henne. Mannen ble satt på frifot mot å stille et pengebeløp som kausjon, opplyser pressetalsmannen.


Unaturlig berøring
Krzystof B. sin kone, Teresa, sto i går fram i flere polske aviser og fortalte sin egen historie.

- I åra etter at Alicja ble født, forgudet han henne og takket meg til stadighet for at jeg hadde satt hans datter til verden. Men etter hvert som hun ble større, så jeg blikkene hans og merket hvordan han berørte jenta på en unaturlig måte, forteller Teresa i blant annet Gazeta Wyborcza.

- ONKELEN VAR MED: Alicjas onkel, Janusz B., skal ha vært med på sin brors syke sexslaveri. Nå risikerer han fem års fengsel. Foto: Reuters
- ONKELEN VAR MED: Alicjas onkel, Janusz B., skal ha vært med på sin brors syke sexslaveri. Nå risikerer han fem års fengsel. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg kan ikke tilgi meg selv at jeg ikke tidligere fikk satt en stopper for det som skjedde med datteren min. Politifolkene som etterforsker denne saken, har vært veldig hjelpsomme og hyggelige mot oss alle. Det er en lettelse at sannheten nå er kommet fram. Jeg kommer umiddelbart til å søke om å bli skilt fra Krzystof. Nå håper jeg at de to barna mine og jeg selv kan få lov til å komme i terapi. Kanskje barna - i det minste - kan få et normalt liv en gang?

Normal fødsel

Direktøren på sykehuset hvor Alicjas andre sønn ble født, opplyste på en pressekonferanse i går at alt virket normalt da den høygravide kvinnen kom for å føde i januar 2007.

Hun hadde med seg begge foreldrene. De fortalte at hun hadde fått et barn før, men at dette døde av hjertefeil en uke etter fødselen. I virkeligheten var denne gutten umiddelbart blitt adoptert vekk.

Det skal ha undret legene at Alicja aldri kom til medisinske kontroller under svangerskapet. Fødselen gikk greit, og etterpå skal hun selv ha bedt om å få underskrive de nødvendige dokumentene, slik at også denne sønnen kunne bli satt bort.

Kastrasjon

Den politiske debatten i Polen har nådd uante høyder siden avsløringen av Krzystofs groteske overgrep mot sin egen datter i begynnelsen av uka. Statsminister Donald Tusk har tidligere gått inn for å åpne for at folk som dømmes for seksuelle overgrep mot barn skal kunne kastreres. I går - med Alicjas sak som bakteppe - gjentok han dette kravet.

- Og jeg mener ikke å bruke kastrasjon som del av en behandling av pedofile, men rett og slett en del av straffen, uttalte statsministeren.

HOLDT SOM SEXSLAVE: Alicja (21) klarte å rømme en gang fra sin far. Hun flyktet til en kjæreste, men faren hentet henne tilbake med en øks.
PÅGREPET: 45 år gamle Krzystof B. ble i forrige uke pågrepet, mistenkt for gjentatte voldtekter og for å holdt datteren Alicja (21) fanget i seks år.
FAKSIMILE: Dagbladet 9. september.