Onkler fikk livstid for æresdrap

Onklene skjøt og drepte niesen fordi hun var blitt for svensk. I dag ble de dømt til livstid for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Expressen som skriver om dommen som falt i dag. Saken om den svenske 19-åringen som ble skutt av onklene sine, sjokkerte svenskene i fjor.

Jenta trodde at hun skulle på ferie til Kurdistan. Etter ferien i Kurdistan skulle hun begynne studier på universitetet i Stockholm. Men faren og onklene hadde andre planer. Jenta var blitt for svensk etter fem år i Sverige, og ryktene om at hun hadde kjæreste, beseglet skjebnen hennes. Allerede på våren 1999 begynte de å planlegge å drepe jenta. Det eneste som kunne få dem til å ombestemme seg, var at hun giftet seg med en mann i Kurdistan.

Dette motsatte 19-åringen seg. Dagen etter at hun kom til Kurdistan sammen med familien og onklene sine, ble hun brutalt henrettet.

Selv om politiet i Irak fikk vite om drapet, ble ingenting gjort. Irakisk lov sier at familien har rett til å gripe inn hvis døtrene gjør skam på familien.

19-åringens lillesøster og mammma prøvde å redde jenta, men til ingen nytte. Det var jentas lillesøster som anmeldte forholdet til svensk politi da familien kom tilbake til Sverige.

I dag fikk jentas onkler lovens strengeste straff i Sverige. Jentas far er fortsatt på frifot. Politiet antar at han oppholder seg i den irakiske delen av Kurdistran.

19-åringen ble begravet i Kurdistan.