Onsdag kan du oppleve 25 grader igjen

- Jeg ville nok tatt med regnfrakk på konsert i kveld. Sjekk været for Valle Hovin og 750.000 andre steder i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsmeteorolog Arild Mentzoni har spredte godbiter å by feriefolket i Sør-Norge om et par dager selv om han ikke ser 30-tallet på gradestokken i overskuelig framtid.

- Vi får se 20-tallet onsdag eller torsdag, kanskje til og med  25. Indre strøk sør for Stad og Dovre er nok de sikeste områdene for å oppleve slike temperaturer.

Her kan du sjekke været på Nordkapp, Lindesnes, i Bodø, Nesbyen og  750.000 andre steder i Norge.

- Kan du spå når vi får 30-tallet tilbake?

- Metereologer spår ikke. Vi forholder oss til data. Nå har vi oversikt over kommende helg, og det blir ikke slike temperaturer i denne perioden.

- Er det sant at august blir den virkelig varme sommermåneden?

- Jeg leser av 20-års statistikken, som alle andre, at august er varm. Men slik statistikk forteller ingenting om hvordan august i år blir. Vi får holde oss til uka som nettopp har startet, sier en nøktern vakthavende på Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

Regnfrakk på Bruce

 VETERAN:  Arne Odland trosser regnværet og står i kø for en god konsertplass på Valle Hovin i kveld. Han er klar for sin 47. konsert med Bruce Springsteen. Foto: KYRRE LIEN, SCANPIX.
VETERAN: Arne Odland trosser regnværet og står i kø for en god konsertplass på Valle Hovin i kveld. Han er klar for sin 47. konsert med Bruce Springsteen. Foto: KYRRE LIEN, SCANPIX. Vis mer

Arild Mentzoni skal ikke på Bruce Springsteen-konsert i Oslo i kveld.

Men etter et skarpt blikk på de siste værdataene, har han et par råd til de 40.000 som har billett til Valle Hovin i kveld.  Og i morgen kveld.

- I kveld ville jeg nok tatt med regnfrakk, ja. Og kanskje gummistøvler. Det tunge regnværet i sør og øst er over, men det kan nok komme noen byger i kveld. Jeg hadde nok tatt med regnfrakken i morgen kveld også, selv om det ser ut til å bli lettere, sier vakthavende på Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

 I dag er landet delt i to: grått og regntunge skyer sør for Trøndelag - sol og fint for resten, med unntak av ytre strøk i Finnmark og Vestfinnmark.

Fra midt i uka blir værgodene mer jevnt fordelt fra Lindesnes til Nordkapp. Det vil si litt gråere i Midt-Norge og i nord og litt færre skyer og regnbyger i sør.

Onsdag kan du oppleve 25 grader igjen
KJEKK I REGNFRAKK: Ikke dårlig vær, bare dårlige klær: denne gjengen kledde seg etter plaskregnet på Elton John-konsert i Fredrikstad i fjor. Statsmeteorolog Arild Mentzoni anbefaler lignende på Bruce Springsteen-konsert i kveld og i morgen.
IKKE 30: Men 25 grader er innen rekkevidde midt i uka, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni.
I TELT FOR THE BOSS: Plaskregn rundt teltet er verdt forsakelsen når en god konsertplass tett på Bruce Springsteen er belønningen. Her fra Valle Hovin i formiddag.