Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Onsdag kommer han tilbake på jobb: - Kjenner meg ikke igjen som monster

Kristian Tonning Riise snakker ut etter Metoo-skandalen.

Oslo  20170103.
Førstekandidat fra Hedmark Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise etter møtet med statsministeren og klima- og miljøministeren for å diskutere om reglene for felling av ulv.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20170103. Førstekandidat fra Hedmark Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise etter møtet med statsministeren og klima- og miljøministeren for å diskutere om reglene for felling av ulv. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kristian Tonning Riise gikk fra å være en stigende stjerne i Høyre til å bli hovedpersonen i flere varslersaker om seksuell trakassering.

Onsdag denne uka vender den tidligere Unge Høyre-lederen tilbake til Stortinget, hvor han er innvalgt representant fra hjemfylket Hedmark.

Han tror det blir rart og tøft å komme tilbake på jobben, som han har vært sykmeldt fra i lang tid.

- Mange har med god grunn vært skuffet og sinte på meg. Nå er det tid for å rette ryggen, se folk i øya igjen – og kunne si unnskyld ansikt til ansikt, sier Tonning Riise til Østlendingen.

Fikk krisepsykolog


I intervjuet forteller stortingsrepresentanten om de to månedene som har gått siden han trakk seg som unge Høyre-leder 9.januar.

Det går blant annet fram at han takket ja til tilbud om krisepsykolog, at han bodde hos venner for å unngå mediene, og at venner tok fra ham mobiltelefon og pc i den første tiden for å skjerme ham.

Når han blir bedt om å reflektere over hva som forklarer hans egen atferd, peker han på sosial usikkerhet som en forklaring.

Samtidig tar han fortsatt avstand fra deler av beskrivelsen i det som er blitt oppfattet som den groveste av varslersakene mot ham, som involverte det som ble beskrevet som en svært beruset 16-åring.

- Ikke et monster

Selv om han i intervjuet gir en uforbeholden unnskyldning til de berørte, er han opptatt av at han ikke er et monster, slik han mener han er blitt framstilt av mediene.

- Jeg må tørre å vise ansiktet mitt, vise hvem jeg egentlig er – og ikke det monsteret som har vært på førstesidene. Han kjenner verken vennene mine eller jeg igjen – selv om jeg har gjort mye dumt, sier han.

– Jeg ber nok en gang om uforbeholden unnskyldning for dem som har båret på tunge og ubehagelige historier med meg. Men jeg kjenner meg ikke igjen som monster, jeg håper at bildet kan bli mer nyansert.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Tonning Riise selv, men har foreløpig ikke lyktes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!