Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønskeliste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres programkomité viste velgerne at partiet ser seg tjent med en dose real Frp-politikk, nå som Erna Solberg har etablert seg som lederhauken i asylpolitikken. Nå er Siv Jensen ute og viser hvem som er den råeste i kriminalpolitikken. På dette området har høyresida mye å hente på å være tøffest i trynet i et valgår. Frp har Høyres støtte til å DNA-registrere småkjeltringer. Nå flesker Jensen til med ei drastisk kriminalpolitisk ønskeliste som egner seg godt som utgangspunkt for forhandlinger med Høyre.

Frp foreslår mer effektiv grensekontroll, alle norske borgere i DNA-register, romavlytting, bevæpnet politi, avvikling av Politidirektoratet og begrenset valg av advokat i straffesaker. Forslagene har ideologiske aspekter som må støte partiet Høyres sjel, i alle fall der den verdikonservative delen satt. På den annen side vil et kriminalpolitisk forlik til høyre skjerpe fronten mot «sosialistene».