Ønskene for snobbete

TRONDHEIM (Dagbladet): Først ønsket de seg ingen ting. Så gikk de ut med ei ønskeliste folk oppfattet som snobbete. Nå vil det vordende brudeparet bare ha penger til Märtha Louises fond.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forvirringen rundt Märtha og Aris ønske- og gaveliste til bryllupet er nå fullkommen.

For tre uker siden offentliggjorde bryllupsgeneral Bjørn Ruud ei detaljert ønskeliste, med kostbart Flora Danica-servise, overdådig CD-skap med innhold, og moderne kunst og tepper.

Det skjedde etter at Slottet først hadde opplyst til Dagbladet at Märtha og Ari ikke hadde noen spesielle gaveønsker.

Samtidig fortalte Bjørn Ruud at Slottets medarbeidere var klare til å offentliggjøre enda flere detaljer om ting paret ønsker seg.

- Paret skal stifte et hjem og ønsker seg alt som kan fylles i det, sa brigaderen som er Slottets bryllupssjef.

- På Slottet er det en medarbeider som har ei litt fyldigere liste enn den jeg har. De som måtte lure på hva paret ønsker seg, kan ringe til Slottet, fortsatte Bjørn Ruud.

Da ønskelista ble gjort kjent, fikk den mye oppmerksomhet. Spesielt det rådyre, danske porselensserviset.

Bare penger

En komplett utgave for middags- og kaffeservering til tolv personer koster 580000 kroner. Én enkelt kaffekopp kan kjøpes for 7600 kroner.

Kanskje følte noen ved Slottet at dette ble i meste laget. Når Dagbladet ringer og spør om den fyldigere ønskelista, viser det seg at vi likevel ikke får vite mer om gavene.

Nå ønsker brudeparet seg bare én eneste ting:

- Når det gjelder ønsker, så er paret veldig opptatt av at det blir gitt gaver til Prinsesse Märtha Louises fond. Flere opplysninger blir det ikke gitt om gaver, sier Slottets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen.

Eneste ønske

- Men det er tidligere sagt at det fins ei utvidet ønskeliste?

- Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt, at paret ønsker seg gaver til prinsessens fond. Andre opplysninger blir ikke gitt om dette, sier Sven Gj. Gjeruldsen.

Også ifølge Slottets hjemmesider på Internett, er gaver til H.K.H. Prinsesse Märtha Louises fond parets eneste ønske.

Avkastningen av fondets kapital skal brukes til hjelp for funksjonshemmede barn under 16 år i Norge.

Tildeling fra fondet går til tiltak i regi av organisasjoner og institusjoner, og skal komme flest mulig funksjonshemmede barn til gode.

Kronprins Haakon og Mette-Marit fikk inn rundt seks millioner kroner til fondet de opprettet i forbindelse med sitt bryllup i fjor.

Penger til Märtha Louises fond kan settes inn på en bankkonto. Skulle noen likevel finne på å ta med kopper og kar fra Flora Danica, kan gavene leveres i Rustkammeret i Trondheim fra 21. til 24. mai. Eller de kan sendes direkte til Slottet.

MYE VIL HA MER? Det viser seg at Märtha og Ari har Flora Danica-servise så det rekker. Nå ber de folket fylle opp kontoen til Märtha Louises fond. Her paret under kronprins Willem-Alexanders bryllup i Amsterdam tidligere i år.