Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker å styre 200 klesbutikker innen få år

Varnergruppen har ambisiøse mål for fremtiden. Nå skal nordmennene slå seg opp i Østerrike.

Petter Varner: Finner stadig nye markeder for familiens klesimperium. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen
Petter Varner: Finner stadig nye markeder for familiens klesimperium. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I morgen er det ett år siden Varnergruppen gikk tungt inn i Østerrike. På morgenkvisten den 5. mars 2015 kunne de første østerrikerne handle klær i Dressmann, Bik Bok og Carlings-butikker.

Sikter mot 200 butikker Etter ett år har klesimperiet Varner 25 butikker i Østerrike. Ifølge Finansavisen er målet 200 butikker om fire år, og kjeden leter stadig etter nye land for sine butikker.

- Vanligvis ville vi nok gått inn med Dressmann først, men i Østerrike bestemte vi oss for å gå «all-in» og lanserte tre kjeder samme dag, forteller pressekontakt for Varner, Julie Braglie Eckhardt, til Finansavisen.

Fra før er alle de tre kjedene representert i Norge, Sverige og Finland. I tillegg er noen kjeder etablert i Tyskland, Danmark, Polen og Island. Inkludert Østerrike er Varner dermed tilstede i åtte land i Europa.

Attraktivt marked Det er ingen tilfeldighet at selskaper som XXL og Varner anser Østerrike for å være attraktivt.

Politisk stabile økonomier, med høy levestandard og konsentrert befolkning er forlokkende for de profesjonelle detaljistene. Med sine 8,6 millioner innbyggere er Østerrike nesten på størrelse med Sverige.

- Potensialet for Dressmann er 100 butikker, Bik Bok ca 50 butikker og Carlings 50 butikker. Målet er å åpne disse innen utgangen av 2020, sier Eckhardt til Finansavisen.

Milliardbutikk I 2014 omsatte konsernet for godt over 10 milliarder kroner. Blir Østerrike en suksess, vil det bidra til en kraftig vekst i omsetningen.

- Det kommer naturlig nok an på i hvilken takt vi åpner nye butikker. Forutsatt at vi når vår målsetning i antall butikker til år 2020, er målet 200 millioner euro, avslutter Eckhart.

Flere nyheter: Grimstad-investor slo seg selv konkurs
- 400 energiselskaper kan gå konkurs

Elendige tall fra norsk industri