Ønsker å ta løgntest for å bli kvitt narkoryktene

Ahmed Karzai, broren til Afghanistans president, blir omtalt som en narkobaron i amerikansk hemmeligstemplet dokument

AVVISER ANKLAGENE: Ahmed Wali Karzai avviser at han er involvert i narkotrafikk, men amerikanerne er ikke i tvil i interne dokumenter. Foto: AP
AVVISER ANKLAGENE: Ahmed Wali Karzai avviser at han er involvert i narkotrafikk, men amerikanerne er ikke i tvil i interne dokumenter. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld startet Wikileaks publiseringen av 250 000 hemmeligstemplede dokumenter fra amerikanske ambassader. USA frykter diplomatiske kriser som følge av frigivelsen av dokumentene, samt at liv blir satt i fare.

I et dokument fra februar i år refereres et møte mellom Frank Ruggiero, USAs mann i Sør-Afghanistan og Ahmed Wali Karzai, bror til Afghanistans president. Ahmed Karzai er en lokal leder i Kandahar, «hjemmebanen» til Taliban i Afghanistan. Dermed er han en svært viktig brikke i de allierte styrkenes kamp for å ta over området.

Møtet mellom de to toppene hadde som formål å forberede ISAFs militære opptrapning i området, og sikre at det sivile afghanske samfunnet var klare til å kontrollere området.

Vil bevise sin uskyld Et avsnitt i referatet fra møtet, har overskriften «Drug Trafficker: Where is the Polygraph?» («Narkotikasmugler: Hvor er løgndetektoren?»). Avsnittet innledes som følger:

- Uten oppfordring, tok Karzai opp anklagene om at han er involvert i narkotika. Han fortalte Frank Ruggiero at han er villig til å ta en løgndetektortest når og hvor som helst for å bevise sin uskyld, og at han har kontaktet en advokat i New York for å renske navnet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer