- Ønsker at han aldri slipper ut igjen

Josef Fritzls svigerinne (56) tjente penger på incestsaken - igjen.

HÅVER INN: Christine Renner (56) møtte opp på Fritzl-rettssaken i dag, prøvde å flykte fra pressen - og ga et eksklusivt intervju med tysk TV. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
HÅVER INN: Christine Renner (56) møtte opp på Fritzl-rettssaken i dag, prøvde å flykte fra pressen - og ga et eksklusivt intervju med tysk TV. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PÖLTEN (Dagbladet.no): - Jeg ønsker at han aldri slipper ut igjen. Da kan han ikke skade familien sin mer, sier Josef Fritzls svigerinne Christine Renner (56) til den tyske TV-kanalen ARD.

Oppstuss
Det har lenge vært annonsert at ingen i Josef Fritzls nære familie ville være til stede under den fem dager lange rettssaken. Derfor vakte det betydelig oppstuss da Fritzls 56-årige svigerinne, i tyskspråklige medier omtalt som Christine R., plutselig dukket opp ved rettsbygningen i St. Pölten etter at saken var åpnet.

Mens den 74-årige svogeren satt inne i rettssalen med ansiktet skjult bak en blå ringperm, flokket reportere og fotografer seg rundt Christine R. og ei venninne - som så svært så sjokkerte ut over oppmerksomheten.

En av kameramennene går hodestups i asfalten i oppstyret.

- Dette er jo galskap! roper Christine R. og prøver tilsynelatende å flykte.

Eksklusiv
Kort tid etter befinner hun seg imidlertid inne i ARDs sendebil, der hun blir intervjuet mens en ARD-mann med en svær svart paraply sperrer for innsynet for oss andre.

- Hun tar masse penger for et intervju, forteller en skandinavisk journalistkollega Dagbladet.no. Vil dere snakke med henne, koster det nok noen tusenlapper.

Opplysningen kommer ikke som noen bombe. Tidligere har Christine R., som er Rosemarie Fritzls søster, gitt eksklusive intervjuer der hun kaller svogeren for "tyrann", og der hun beskriver hvor miserabel tilværelsen for søsteren er nå etter at incestsaken ble avdekket i fjor.

Hun har også stemplet svogeren som pengegrisk etter at han angivelig ønsket å ta billettpenger fra folk som vil ned i kjelleren i Ybbsstrasse.

Dagbladet.no følger hele rettssaken mot Fritzl fra St. Pölten.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer