Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker blågrønn regjering uten Frp

Klart flertall i Venstres landsstyre før landsmøtet i Ålesund.

VIL DUMPE FRP: Venstre-leder Trine Skei Grande har fått med et klart flertall i Venstres landstyre for et regjeringssamarbeid med Høyre og KrF etter valget til høsten.  Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
VIL DUMPE FRP: Venstre-leder Trine Skei Grande har fått med et klart flertall i Venstres landstyre for et regjeringssamarbeid med Høyre og KrF etter valget til høsten.  Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres landsstyre ønsker et blågrønt regjeringssamarbeid med Høyre og Kristelig Folkeparti uten Fremskrittspartiet.

- Vi har hatt en lang diskusjon, og fylkesårsmøtene har hatt en prosess i partiet, og det ender ganske soleklart med at alle ønsker seg en blågrønn regjering, forteller partileder Trine Skei Grande til NTB søndag ettermiddag.

- Det baserer seg på at selv om vi syns vi har fått til veldig mye på borgerlig side i hele perioden, så velger jo noen ganger Høyre og Frp å gå til Arbeiderpartiet. For eksempel innenfor asylpolitikken og miljøpolitikken – som ulv og gruvedumping – og da ser vi at vi får dårlige løsninger, sier Skei Grande.

- Nøkkelen på borgerlig side

Forslaget om en blågrønn regjering skal utarbeides av redaksjonskomiteen for landsmøteuttalelser.

Komiteen ledes av stortingsrepresentant Iselin Nybø, og uttalelsen skal legges fram på Venstres landsmøte, som holdes i Ålesund fra 30. mars til 2. april.

Landsstyret ber komiteen om at blant annet følgende formulering innarbeides i uttalelsen:

«Venstre er nøkkelen til et borgerlig flertall og vi vil søke å samarbeide på borgerlig side etter valget. Vi tror Venstre får størst gjennomslag for vår politikk i en blågrønn regjering sammen med Høyre og Kristelig Folkeparti. Vi deler noen felles verdier som enkeltmenneskets ukrenkelighet, valgfrihet, rause fellesskap og nye muligheter. Vi legger kunnskap og forskning til grunn for rammene for politikken. Sammen vil vi kunne gjennomføre det grønne skiftet, legge til rette for nye bedrifter og arbeidsplasser, og føre en ansvarlig økonomisk politikk.»

Regner med støtte

Grande regner med at landsmøtet slutter opp om forslaget.

-Ja, dette er jo enstemmig vedtatt i landsstyret, så da regner jeg med at vi får til gode vedtak på landsmøtet også, sier Grande.

Flere fylkesledere i Venstre hadde i forkant av landsstyremøtet varslet at de ønsker å avslutte samarbeidet med Frp.

Frp-leder Siv Jensen sa lørdag følgende om ønsket fra flere fylkesledere:

- Jeg tenker at Venstre skal få lov til å gjøre sine vedtak på samme måte som vi gjør våre, men vi har hatt et veldig godt samarbeid i denne perioden.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media