Ønsker dom alle kan leve med

BODØ (Dagbladet.no): Forsvareren fastholdt i sin prosedyre at Mats Storvik ikke må sendes i fengsel. For å unngå flere rettsrunder ba han dommeren finne en dom som satte sluttstrek for hele saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Gunnar Reinsnes ba retten frifinne Mats Storvik for å ha hjulpet venninnen Hetal Amin med å begå selvmord. Dersom det ikke var mulig, ønsket han mildest mulig dom.

- Livet er vanskelig og noen velger å hoppe av. Hetal hadde hatt problemer i 10 år, sa Reinsnes i sin prosedyre i ettermiddag.

Aktor hadde tidligere på dagen bedt om 2,5 års fengsel - blant annet av individual-preventive hensyn. Det betyr at Storvik skal lære av det han har gjort.

- Mener aktor virkelig at Mats Storvik kunne gjort dette igjen, spurte forsvareren retorisk.

Uvanlig forbrytelse

Han så heller ingen tungtveiende allmenn-preventive hensyn - som betyr at andre skal skremmes fra å begå liknende forbrytelser.

- Dette er første gang en slik sak prøves for retten. Å assistere selvmord er ikke en utbredt forbrytelse. Er det ikke nok å gi gult og si at Storvik har gjort noe straffbart, og at han ikke skal gjøre det igjen, fortsatte forsvareren.

Han understreket også at det ikke ville tjene til noe å bure inn klienten hans.

- Dette er en grusom sak. Men vi klarer ikke å gjøre noe med selvmordsraten ved å putte Mats Storvik i fengsel.

Vil avslutte saken

Reinsnes avsluttet prosedyren med en appell til rettens administrator, sorenskriver Gunnar Lind.

- Vi ønsker at saken skal ende i Salten herredsrett med en fellende dom. Slik kan partene legge dette bak seg og leve videre. Ingen er tjent med å gå og vente på en nye sak, konkluderte Reinsnes.

Dommer Lind er kjent for å være flink til å lage slike salomoniske dommer - dommer alle partene kan slå seg til ro med.