Ønsker en klarere Kerry

John Kerry må vinne amerikanernes hjerter. Omfattende sikkerhetstiltak preger demokratenes landsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Allerede i lang tid har det vært klart at senator Kerry blir partiets kandidat ved presidentvalget i november. Når det gjelder de politiske sakene, gir landsmøtedelegatene inntrykk av å være mindre splittet enn hva som har vært vanlig i senere år.

Demokratene legger derfor vekt på muligheten til å gi velgerne et klarere inntrykk av presidentkandidaten som person og hans politikk.

- Jeg synes Kerry trenger å befeste sin stilling i partiet, sier Annette McCroy, en av delegatene fra Nebraska, til The New York Times.

Frykter angrep

Sikkerhetstiltakene i Boston denne uken er de strengeste rundt et amerikansk landsmøte noen gang, noe som illustrerer hvordan det amerikanske samfunnet har endret seg siden 11. september 2001.

Rundt 3.000 politifolk er utkommandert for å passe på deltakerne på møtet. Kumlokk er blitt sveiset igjen, og postbokser og søppelkasser er fjernet slik at ingen kan bruke dem til å gjemme bomber.

Helikoptre svevde over møteområdet mandag, og i toppen av bygningen som huser delstatsforsamlingen i Massachusetts, sto en skarpskytter og fulgte med på hva som skjedde i gatene under ham. Den amerikanske kongressen har bevilget 350 millioner kroner til sikkerhetstiltakene, men den endelige summen kan lett bli høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer