SØRGENDE:  Flere av etterlatte etter flyulykken ønsker svar på hva som har skjedd. Dette er tatt ved Metro Park Hotel i Beijing på søndag. Foto: AFP / NTB Scanpix.
SØRGENDE: Flere av etterlatte etter flyulykken ønsker svar på hva som har skjedd. Dette er tatt ved Metro Park Hotel i Beijing på søndag. Foto: AFP / NTB Scanpix.Vis mer

Ønsker flykrasj-bevis før de erkjenner at noen er døde

Raser over dødsattester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «United Families Of MH370» er en gruppe mennesker som er pårørende etter det mystiske flyet som forsvant i begynnelsen av mars med 239 passasjerer om bord.

Gruppen har nå, ifølge britiske Sky News, sendt ut en uttalelse der de mener det er for tidlig å sende ut dødsattester etter de savnede, i og med at det ikke er funnet sikre spor av at flyet er krasjet.

- Vi, familiene til MH370, mener at inntil det finnes sikre bevis på at flyet har krasjet uten overlevende, har de ingen rett til å forsøke og ende denne saken med å sende ut dødsattester, står det i den offisielle uttalelsen.

Resultatløs leting Den dyre leteaksjonen etter flyet har så langt vært resultatløs.

Letingen og sikringen av de svarte boksene tok to år og kostet mellom 650 og 800 millioner kroner, ifølge det franske byrået for undersøkelser og analyser (BEA).

Ravikumar Madavaram, en flyekspert ved Frost & Sullivan Asia Pacific, mener Malaysia, Australia og Kina er de som bruker mest penger og regner med at den totale kostnaden til nå ligger på opp mot 599 millioner kroner.

- Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye denne operasjonen har kostet, men det er definitivt den største i luftfartshistorien noensinne. Og med hensyn til kostnadene, vil den bli den dyreste, sa han til AFP.

Forsvant plutselig Boeing 777-flyet forsvant sporløst da det tok av fra Kuala Lumpur med destinasjon Beijing.

Piloten Zaharie Ahmed Shah skal regnes å være ansvarlig for at Malaysia Airlines-flyet endret kurs.

Det er ingen bevis for at det har vært tekniske feil på flyet, og det er heller ingen bevis for at flyet ble kapret, sier en kilde som jobber med etterforskningen til USA Today.

Han sier videre at etterforskerne forsøker å få mest mulig informasjon fra slektningene til Shah, for å kunne avdekke hans bevegelser fram til den 8. mars, da flyet forsvant.