Ønsker forbud mot kjøpe-sex

Likestillingssenteret ber Stoltenberg om en lov som forbyr offentlige tjenestemenn å kjøpe sex i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likestillingsdirektør Ingunn Yssen vil innføre regler mot kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, skriver Dagsavisen. Det kommer frem i et brev stilet til statsminister Jens Stoltenberg.

Likestillingssenteret mener reglene bør kunne innføres administrativt, og vil at de skal omfatte både offentlig ansatte, og privat ansatte som er på prosjekter som finansieres med offentlige midler.

«Av hensyn til respekt for vertslandets befolkning og for ikke å skade den tillit og aktelse man trenger som oppdragsutøver i andre land, skal du ikke kjøpe eller motta seksuelle tjenester når du reiser i utlandet på vegne av jobb eller på oppdrag. Denne regelen gjelder både i og utenfor arbeidstiden.»

Dette er formuleringen Likestillingssenteret foreslår som ordlyd i en eventuell ny lov.

«Sex-leketøy»

Likestillingsdirektør Yssen skriver om det problematiske ved at mange tjenestereisende bruker kvinner som sex-leketøy i utlandet, som hun mener bidrar til å oppretteholde og rektruttere til prostitusjon.

Yssen mener forslaget om å forby kjøp av sex i utlandet er aktualisert etter Dagens Næringslivs avsløring om at toppsjefene i Eksportrådet oppsøkte «et lokalt bordell» under et offisielt oppdrag i Manila.