Ønsker gass-teknisk bistand fra Kripos

Leter etter årsaken til at to omkom og to ble kritisk skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med samtykke fra de nærmeste pårørende frigis nå navnene på de to som ble funnet døde i en hytte ved Lauvtjern i Øvre Eiker lørdag kveld, melder Søndre Buskerud politisditrikt i en pressemelding.

De døde er:
• Oliver Wendelborg Løvik (7)
• Monica Wendelborg Seiler (31)

Begge var hjemmehørende i Modum kommune i Buskerud.

Døde på stedet Det var lørdag kveld klokken 23.20 at Søndre Buskerud politidistrikt mottok melding om dødsfall i en hytte ved Lauvtjern i Øvre Eiker. Mormor var bekymret fordi det ikke var oppnådd telefonkontakt med datteren på hytta. Nødetater reiste straks til stedet.

Det ble iverksatte livreddende førstehjelp umiddelbart ved ankomst, skriver politiet.

Det ble tidlig konstatert at to personer allerede var døde, en 31 år gammel kvinne og en 7 år gammel gutt. Det ble også iverksatt livreddende førstehjelp på en mann i 20-årene og ei jente på 9 år, som også oppholdt seg på hytta. Disse to ble sendt til Oslo Universitetssykehus.

Tilstanden til de to på sykehuset er alvorlig.

Ber om hjelp Sykehuset oppgir forgiftning som skadeart. En gasslekkasje er trolig årsaken til ulykken.

- Politiet kan bekrefte at det luktet gass i hytta, skriver Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding mandag.

- Så langt er det ikke noe som tyder på at dette er noe annet enn en tragisk ulykke. Vi vil nok be om bistand fra Kripos blant annet når det gjelder de tekniske undersøkelsene, sier lensmann Stig Rønneberg ved Øvre Eiker lensmannskontor til NTB.

Undersøker beholder Politiet hadde mandag et møte der de drøftet den videre fremdriften i saken.

- I dag følger vi opp de tekniske undersøkelsene som vi startet med i går. I tillegg er vi i gang med vitneavhør, sier Rønneberg.

Obduksjoner av de omkomne blir foretatt på Rikshospitalet i Oslo mandag. Lensmannen venter å få de foreløpige obduksjonsrapportene tidligst mandag kveld, mest sannsynlig tirsdag.

- Ett av sporene vi undersøker, er en propanbeholder tilknyttet en komfyrdel og et propankjøleskap som sto i hytta. Vi undersøker ventiler og alt som hører til, sier lensmann Stig Rønneberg til NTB.