Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker Hansen tilbake

Hareide tror på Hansen-retur.

Tilbake: Påtroppende Krf-sjef Knut Arild Hareide tror at sin nære medarbeider Inger Lise Hansen vil komme tilbake i norsk politikk. Her er de to fra utdelingen av Nobels fredspris i desember. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Tilbake: Påtroppende Krf-sjef Knut Arild Hareide tror at sin nære medarbeider Inger Lise Hansen vil komme tilbake i norsk politikk. Her er de to fra utdelingen av Nobels fredspris i desember. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende Krf-leder Knut Arild Hareide tror Inger Lise Hansens fravær fra norsk politikk bare er midlertidig.

- Ja jeg tror Inger Lise kommer tilbake en dag. Inger Lise er dyktig og personer med hennes meninger er veldig velkomne i partiet, sier han.

Lørdag klappes han inn som ny partileder, etter å ha vært borte fra politikk i flere år. I 2007 sluttet han for å satse på en karriere i næringslivet. Han sammenlikner Inger Lise Hansens avgang nå med hans egen utgang av politikken.

- At jeg gikk av i 2007 var ikke negativt for mine muligheter. At hun går av nå trenger ikke være negativt for hennes muligheter, sier Hareide.

Det er en sammenlikning Inger Lise Hansen selv ikke vil være med på.

Oslo, 20100803. Ute til lunsj med Inger Lise Hansen (KrF) på Pascal i Drammensveien.      
Foto: Elisabeth Sperre Alnes /Dagbladet
Oslo, 20100803. Ute til lunsj med Inger Lise Hansen (KrF) på Pascal i Drammensveien. Foto: Elisabeth Sperre Alnes /Dagbladet Vis mer

- Jeg ble vraket, mens han valgte å gå av selv. Jeg vil si det er en ganske stor forskjell på det, sier hun.

Tøff tid
Selv om hun i disse dager rydder seg ut av partikontoret skinner det tydelig gjennom at heller ikke Inger Lise Hansen ser på seg selv som ferdig i politikken.

- Jeg setter veldig pris på at han har tro på meg og ønsker meg tilbake i partiet. Jeg er her jeg, men det er ingen som vet så mye om hva framtiden vil bringe i politikk.

Etter en tøff vinter i politikken sitter hun ute og nyter det flotte vårværet. Høsten og vinteren var preget av en opprivende strid med partileder Dagfinn Høybråten. Til slutt ble hun vraket fra ledelsen.

- Det var en grunn til at jeg sa ja i venter. Jeg har opplevd mye motbør og vet at jeg er kontroversiell, men jeg har jo også fått mye støtte. Det finnes mange krefter i partiet som både ønsket at jeg skulle være med videre nå og som ønsker at jeg skal komme tilbake. Det er hyggelig, sier hun.

Oslo Krfs Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Oslo Krfs Knut Arild Hareide. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media