- Ønsker ikke konflikt med Tyrkia

Israels president Shimon Peres håper ikke forholdet til tyrkerne er skadet.

GIKK I PROTEST: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan reiste seg og gikk i protest mot at han ble avbrutt av debattleder David Ignatius (t.v.). Foto: EPA/MONIKA FLUECKIGER
GIKK I PROTEST: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan reiste seg og gikk i protest mot at han ble avbrutt av debattleder David Ignatius (t.v.). Foto: EPA/MONIKA FLUECKIGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels president Shimon Peres sier han håper forholdet til Tyrkia ikke blir påvirket av den hissige ordvekslingen med den tyrkiske statsministeren Tayyip Erdogan.

- Vi ønsker ikke en konflikt med Tyrkia. Vi er i konflikt med palestinerne, sa Peres til internasjonal presse i sveitsiske Davos fredag.

Statsminister Erdogan ble rasende og forlot en debatt under Verdens økonomiske forum i Davos torsdag etter at han ble nektet taletid for å svare på en 25 minutter lang monolog fra Peres.

- Aldri mer- Jeg kommer aldri tilbake til Davos igjen, sa en rasende Erdogan som reagerte sterkt på den israelske presidentens forsvar av landets krigføring mot palestinerne.

- Du vet hvordan barn skal drepes, var blant det Erdogan rakk å si før møtelederen forkynte at debatten var over.

Erdogan kritiserte møtelederen, kommentatoren David Ignatius fra Washington Post, og viste til at han lot Peres snakke dobbelt så lenge som generalsekretæren i Den arabiske liga, Amr Moussa, og ham selv.

Mottatt som heltEtter pressekonferansen fløy den tyrkiske statsministeren rett hjem til Ankara, der tusenvis av jublende tilhengere med tyrkiske og palestinske flagg ventet på Ataturk-flyplassen.«Erobreren fra Davos», lød teksten på en av plakatene som møtte ham på flyplassen, der slagordene mot Israel haglet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer