Ønsker ikke tiltak: - Absurd

13 kommuner sa nei til strenge Viken-tiltak, men fikk ikke viljen sin. Smittefrie kommuner har nå blitt nødt til å innføre inngripende restriksjoner.

NORE OG UVDAL: Nore og Uvdal kommune er blant kommunene som sa nei til Viken-tiltakene. Avbildet er kronprinsparets hytte i Fjellsnaret hyttegrend. Foto: NTB
NORE OG UVDAL: Nore og Uvdal kommune er blant kommunene som sa nei til Viken-tiltakene. Avbildet er kronprinsparets hytte i Fjellsnaret hyttegrend. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det varslet svært inngripende tiltak i alle Vikens 51 kommuner, samt Gran i Innlandet. Dette omfatter blant annet stengte butikker og skjenkestopp.

13 kommuner var negative til tiltakspakken, blant dem Hallingdal-kommunene. Ytterligere tre kommuner var skeptiske.

- Hele Hallingdal har vært tydelig på at det burde være en differensiering i Viken. Vi mener det burde innføres strengere tiltak i områder med mye smitte, men vi nådde ikke fram, sa Hol-ordfører Petter Rukke til Dagbladet mandag.

Helseminister Bent Høie har forklart at de 13 kommunene enten har lav smitte eller mener de kunne fattet vedtakene selv.

- Absurd

I ni kommuner har det ikke vært smitte på mange uker. I Rollag kommune er det ikke registrert smitte på fire måneder - det siste bekreftede smittetilfellet er fra 17. november i fjor.

Totalt fem personer har vært smittet i kommunen under hele pandemien.

Likevel må det også her innføres strenge tiltak nå.

- Det er litt vanskelig å forstå logikken i at alle kommunene skal behandles likt. Hittil har det vært stort fokus på at tiltakene skal samsvare med smittetrykket. Det oppleves det ikke at det er nå, sier ordfører Viel Jaren Heitmann til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer