Smitterekord i Telemark:

Ønsker innstramminger etter «skrekkdøgn»

Smittesituasjonen i er stigende i mange kommuner i Vestfold og Telemark. Porsgrunn ønsker nå at staten skal ta over styringen, og vil ha skjenkestopp og besøksbegrensninger i Grenland.

VIL STRAMME INN: Ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn kommune mener staten nå må ta over styringa av tiltak i fylket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL STRAMME INN: Ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn kommune mener staten nå må ta over styringa av tiltak i fylket. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

70 personer er registrert smittet i Telemark det siste døgnet. Det er det høyeste noensinne, skriver Varden, som omtaler det som et «skrekkdøgn».

53 av de nye smittetilfellene er registrert i Skien kommune, noe som er det nest høyeste hittil i pandemien. I Skien var det formannskapsmøte om nye tiltak onsdag ettermiddag.

Der besluttet politikerne blant annet å innføre et forbud mot flere enn fem på besøk i private hjem og munnbindplikt, melder Varden.

I tillegg ble det innført stans i fritidsaktivitet og breddeidrett innendørs for alle over 16 år, og på serveringssteder kan det nå maksimalt sitte fem personer rundt et bord, skriver NTB.

Vil ha skjenkestopp

I nabobyen Porsgrunn er det registrert 11 nye tilfeller siste døgn, og ordfører Robin Martin Kåss i Porsgrunn ønsker nå at staten skal ta over styringa.

- Vårt ønske er at man har statlige tiltak. Det er den beste måten å koordinere på i området vi er i. Men det er ikke alle enige i, sier han til Dagbladet.

- Jeg tror det hadde vært det mest gunstige for å slå ned smitten raskt, siden så mye av smitten er på tvers av kommunegrensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer