Ønsker internasjonal markering 22. juli

AUF-leder Eskil Pedersen.

ØNSKER INTERNASJONAL MARKERING: AUF-leder Eskil Pedersen ønsker 22. juli skal bli en dag man markerer motstand mot rasisme og høyreektremisme internasjonalt.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ØNSKER INTERNASJONAL MARKERING: AUF-leder Eskil Pedersen ønsker 22. juli skal bli en dag man markerer motstand mot rasisme og høyreektremisme internasjonalt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AUF-leder Eskil Pedersen ønsker at 22. juli i framtiden blir en internasjonal dag som markerer motstand mot rasisme og høyreekstremisme.

- Jeg er sikker på at det politiske aspektet ved 22. juli vil bli enda mer framtredende i framtida, sier Eskil Pedersen til Klassekampen.

AUF-lederen ser det som helt naturlig at debatten etter 22. juli har handlet om politi og beredskap, men mener at spørsmålene om det ideologiske klimaet gjerningsmannen opererte i, ikke har blitt tatt nok på alvor.

- 22. juli var i aller høyeste grad et politisk angrep. Terroraksjonen var et angrep på et politisk parti, og årsaken til angrepet var motstand mot politikken vår som handler om mangfold og et flerkulturelt samfunn. Derfor må vi også se 22. juli i politisk kontekst, sier Pedersen.

AUF-lederen mener ingen av partiene har gjort en god nok jobb med å ta et oppgjør med ekstremisme og ytterliggående holdninger til innvandrere og minoriteter.

- Gjerningsmannen var en rasist og ekstremist, som over mange år planla å stanse rekrutteringen til Arbeiderpartiet på grunn av det vi står for når det gjelder antirasisme og mangfold. Slike ideer finnes fremdeles der ute og deles av flere enn gjerningsmannen. Det ser vi i kommentarfeltene, og det ser vi i Europa, sier Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer