- Ønsker jeg var i London

VENEZIA (Dagbladet): - Jeg skulle ønske jeg var i London i dag. Det må være en helt merkelig følelse å være på plass når prinsesse Diana gravlegges, sier Helena Bonham Carter. Den engelske skuespilleren skal egentlig snakke om sin nyeste film, men tankene suser hele tida et annet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kjenner henne som den litt vevre, forfinede ungpikeskikkelsen i filmer som «Et rom med utsikt», «Tilbake til Howards End» og Franco Zeffirellis «Hamlet». Akkurat nå er hun aktuell i Martine Dugowsons «Shadow Play», der hun snakker helt utmerket fransk.

Språkbløff

- Men jeg forsto ikke så mye som ett ord, avslører 31-årige Bonham Carter overfor Dagbladet.

- Alle replikkene mine var skrevet ned med lydskrift, og så lærte jeg dem bare utenat. Jeg er litt skamfull over å måtte innrømme det siden min mor er halvt fransk, men jeg har aldri vært god i språk.

Bonham Carters er på festivalen i Venezia for å presentere Iain Softleys «The Wings of The Dove». Men aller helst ville Bonham Carter vært hjemme i London når prinsesse Diana stedes til hvile i dag.

Historisk

- Det som skjedde er fortsatt helt ufattelig for meg, og jeg tror bare jeg kunne ha fattet hva som skjer dersom jeg hadde vært i England under gravferden. Det er jo tross alt en historisk hendelse.

Under innspillingen av «Mary Shelley's Frankenstein» i 1994 møtte Bonham Carter sin nåværende venn, skuespilleren og regissøren Kenneth Branagh, som tidligere var gift med skuespilleren Emma Thompson. Nå har Branagh og Bonham Carter lagd en ny film sammen, «The Theory of Flight».

- Det er en svært alvorlig historie om en kvinne med en alvorlig muskelsjukdom, men innspillingen av filmen er noe av det morsomste jeg har vært med på.

Sees sjelden

- Planlegger dere å lage flere filmer sammen?

- Ikke akkurat nå, men «The Theory of Flight» var en meget flott opplevelse. Det ga oss jo samtidig en mulighet til å være mye sammen, noe som ikke skjer så altfor ofte på grunn av jobbene vi har valgt.

- I tider som dette, hvor mye har dere vært utsatt for fotografenes aggressive blitzer?

- Vi har klart oss bra. Selvfølgelig har det skjedd at de bare har smøget seg innpå oss med kameraene rett opp i ansiktene våre, men stort sett har vi fått være i fred. Det hender innimellom at helt ukjente mennesker kommer bort og advarer oss dersom de har sett en snikfotograf. Sånt varmer, slutter Helena Bonham Carter.