Ønsker Jens velkommen etter

Frp-Siv er fornøyd med at statsministeren vil bruke mer oljepenger.

FINANSKRISE: Frp-formann Siv Jensen har tidligere kritisert regjeringen for håndteringen av finanskrisen. FOTO: Kyrre Lien/SCANPIX
FINANSKRISE: Frp-formann Siv Jensen har tidligere kritisert regjeringen for håndteringen av finanskrisen. FOTO: Kyrre Lien/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet i dag at regjeringen vil bruke langt flere oljepenger i 2009 enn i fjor. Det er Frp-formann Siv Jensen glad for.

- Vi er enige med Stoltenberg i dette, sier hun til Dagbladet.no, under en pause på NHOs årskonferanse i dag.

Imponert over statsministeren er hun imidlertid ikke.

- Det er bare vi i Frp som har troverdighet når det gjelder bruk av oljepenger, men det er bra at Stoltenberg nå følger etter, sier Jensen.

Hun har flere ganger tidligere kritisert regjeringen for å bruker for lite av pengene i Statens pensjonsfond - utland, populært kalt oljefondet. Gjennom dette fondet omdanner Norge statens olje- og gassinntekter til sparing i internasjonale finansmarkeder, og fondet består nå av rundt 2000 milliarder kroner.

Stoltenberg selv legger vekt på at det er fordi regjeringen tidligere har vært restrektive i pengebruken at de nå kan bruke mer.

- Vi kan bruke mer penger i dårlige tider fordi vi har holdt penger igjen i gode tider. Det er god motkonjunkturpolitikk, sa Stoltenberg i sin tale på konferansen i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer