FINANSKRISE: Frp-formann Siv Jensen har tidligere kritisert regjeringen for håndteringen av finanskrisen. FOTO: Kyrre Lien/SCANPIX
FINANSKRISE: Frp-formann Siv Jensen har tidligere kritisert regjeringen for håndteringen av finanskrisen. FOTO: Kyrre Lien/SCANPIXVis mer

Ønsker Jens velkommen etter

Frp-Siv er fornøyd med at statsministeren vil bruke mer oljepenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) varslet i dag at regjeringen vil bruke langt flere oljepenger i 2009 enn i fjor. Det er Frp-formann Siv Jensen glad for.

- Vi er enige med Stoltenberg i dette, sier hun til Dagbladet.no, under en pause på NHOs årskonferanse i dag.

Imponert over statsministeren er hun imidlertid ikke.

- Det er bare vi i Frp som har troverdighet når det gjelder bruk av oljepenger, men det er bra at Stoltenberg nå følger etter, sier Jensen.

Hun har flere ganger tidligere kritisert regjeringen for å bruker for lite av pengene i Statens pensjonsfond - utland, populært kalt oljefondet. Gjennom dette fondet omdanner Norge statens olje- og gassinntekter til sparing i internasjonale finansmarkeder, og fondet består nå av rundt 2000 milliarder kroner.

Stoltenberg selv legger vekt på at det er fordi regjeringen tidligere har vært restrektive i pengebruken at de nå kan bruke mer.

- Vi kan bruke mer penger i dårlige tider fordi vi har holdt penger igjen i gode tider. Det er god motkonjunkturpolitikk, sa Stoltenberg i sin tale på konferansen i dag.