Ønsker karantene for studenter som må ta opp eksamen

Frp: Det kan bli en sovepute.

 UNØDVENDIG:  Elever bruker unødvendig mye tid på å finslipe vitnemålene fra videregående skole, mener partiet. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX.
UNØDVENDIG: Elever bruker unødvendig mye tid på å finslipe vitnemålene fra videregående skole, mener partiet. Arkivfoto: Knut Falch / SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elever bruker unødvendig mye tid på å finslipe vitnemålene fra videregående skole, mener partiet. Løsningen er å innføre karantene på to år, ifølge Frps utdanningspolitiske talsmann Tord Lien.

- Vi må hindre misbruk av privatistordningen. Klart du skal få ta opp igjen fag, men etter andre gang mener jeg du har fått sjansen din, sier han til Klassekampen.

Sosialistisk Venstreparti mener Frp-forslaget er interessant.

- Vi er bekymret for den formidable økningen privatister og ser behovet for å vurdere tiltak som kan begrense omfanget, sier statssekretær Elisabeth Dale (SV) i Kunnskapsdepartementet.

Både hun og Lien peker på at privatistskoler dekker funksjoner som det offentlige ikke tilbyr, men Dale mener omfanget er for stort. De to er også enige om at de frykter en soveputekultur.

- Det kan ende med at den enkelte elev bruker mye tid og penger på noe som ikke gir det ønskede utfallet. Det kan også bli en sovepute, der man ikke trenger å anstrenge seg så hardt fordi man bare kan ta det om igjen, sier Dale.

(NTB)