Ønsker Kohl til Blokksberg

BRAUNLAGE/HANNOVER (Dagbladet): - Vi trenger arbeidsplasser og et bedre utdanningsvesen for våre barn. Systemet Kohl har spilt fallitt. Landet trenger et virkelig skifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Silvia (32) og Detlev Müller (39) - hun arbeidsløs og han maskinfører - ønsket Helmut Kohl til Blokksberg der de avla stemme i Braunlage. Småbyen ligger ved foten av Brocken, fjelltoppen i Harz-området, som ifølge mytene var samlingsstedet for heksene.

- Send ham dit. Kohl har gjort mye godt for tyskerne, men han burde skjønt at han bør hvile seg, sier ekteparet om mannen som har styrt landet i 16 år.
Maleriske Braunlage med sine trivelige hoteller og skiløyper har alltid vært en CDU-bastion.

- Det er bedre å være turist her. For unge mennesker som ikke kan gå inn i turistnæringen er arbeidsløsheten forferdelig, sier ekteparet som kom til valglokalet i rådhuset med de tre barna på en kjelke i snøværet.

- Jeg stoler på Gerhard Schröder fordi han selv kom fra små kår. Han er en folkets mann. Jeg tror min berømte navnebror bryr seg om våre problemer, sier den pensjonerte elektroteknikeren Gerhard Tesche (68) til Dagbladet.