Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker Medhaug tilbake i KrF

Flere fylkesledere mener at fylkesvaraordfører Jan Birger Medhaug i Rogaland bør få komme inn i varmen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Birger Medhaug var kandidat til fylkesordførervervet i Rogaland til kommunevalget i høst, men fylkesstyret i Rogaland droppet ham som fylkesordførerkandidat fordi han var under etterforskning for voldtekt.

Voldtektssaken er nå henlagt, men partileder Valgerd Svarstad Haugland vil likevel ikke slippe ham inn i varmen igjen. Hun mener at en henleggelse ikke er det samme som en frifinnelse, og det er det mange som reagerer på.

- Så lenge denne saken er henlagt, betyr det i utgangspunktet at han ikke lenger er mistenkt, eller er dømt for noe som helst, sier fylkeslederen i Møre og Romsdal, Jan Kåre Aurdal, til NRK.

Aurdal får støtte av KrFs fylkesvaraordfører i Hordaland. Også KrFs fylkesordførere i Agder-fylkene, og fylkesvaraordføreren i Østfold, mener at saken bør diskuteres.

- Jeg kommer til å ta det opp i fylkespartiet nå på neste styremøte, og vi skal jo ha et landsstyremøte i midten av august. Jeg synes det kan være naturlig å drøfte saken allerede der, sier Aurdal.

(NTB)