Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Ønsker meg en vanlig kjæreste

114 menn ville bli kjæreste med odelsjenta Inga Berit Lein (23) fra Verdal. Bare tre fikk prøve seg, og torsdag fikk den første frieren fyken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VERDAL (Dagbladet): Bondejenta som leter etter kjærligheten i full offentlighet på TV, ler oppgitt av byfolks fordommer mot Bygde-Norge.

Torsdag kveld satt mer enn 900 000 seere og så på TV 2s «Jakten på kjærligheten» da odelsjenta skulle velge mellom sine beilere. Under sending pep det i ett sett på Inga Berit Leins mobiltelefon. «Du er favoritten!» Etter hvert program får hun både oppmuntringer og tilbud på sms.

-  Det er mange som har lyst til å flytte på gård, sier Inga Berit. Hun er overveldet over responsen etter TV-debuten.

-  Jeg ønsker meg en vanlig kjæreste og bestevenn, sier 23-åringen.

En potensiell kjæreste kan godt være bymenneske. Hun trenger ingen kraftkar. Både snekker-, rørlegger- og elektrikerarbeid fikser hun selv.

-  Gjerne en bytulling, sier Inga Berit.

Mange fordommer

-  Ha, ha, skal du ha en caffè latte? Vi har da det her også! ler Inga Berit. Sjøl begynner hun på den tredje koppen kaffe (caffè latte smaker så søtt) og rusler tilbake til vennene rundt bordet på JB11 i Verdal. «Restaurant» og «dans» står det på skiltet utenfor, tvers over gata fra jernbanestasjonen, vegg i vegg med Gerds frisør.

-  Frisørdama mi. Jeg ble spurt på en nettprat om jeg visste hva en frisør var, de syntes visst jeg var så tragisk på håret på TV.

-  Med fordommene og det negative synet byungdom har på bygda, ser det ikke ut til at bygdene blir invadert med det første?

-  De vet ikke hva de snakker om. Da jeg besøkte en barnehage i Oslo, visste ikke ungene at melka kom fra kua. «Den kommer fra kartongen,» sa de. De har aldri sett ei ku eller en sau og går glipp av viktig kulturhistorie.

Lar seg sjarmere

Det tok en høst, så ble Inga Berit en av landets nye reality-kjendiser, bare at virkeligheten ikke er en bunker på Fornebu, ikke en TV-regissert gammeldags «Farmen», men hjemgården Lein Vestre i Verdal.

Nå har bygda Verdal også fått bystatus.

Inga Berit er en av fire unge bønder som leter etter en potensiell gårdbruker-kjæreste i «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Under hver episode tikker tekstmeldingene inn til Inga Berit, det mangler ikke på tilbud og oppmuntringer.

-  Jeg blir sjarmert hver gang jeg får komplimenter, jeg synes det har vært trivelig, jeg. Meldingene her fra bygda har vært positive, de synes jeg representerer bygda på en fin måte.

-  Hvorfor meldte du deg på?

-  Jeg meldte meg ikke på. Noen meldte meg på under Norges Bygdeungdomslags landsstevne på Hellerudsletta i sommer. Så var det i gang. Det har vært fint.

-  Men kjærligheten, er ikke den litt vanskelig å finne på TV, da?

-  Jeg har ikke trua på det store panget på TV. Det er mange forutsetninger for at et forhold skal fungere, men jeg går jo alene hele dagen, så kommer jeg hit og drikker kaffe. Jeg skulle gjerne hatt en bestevenn og kjæreste jeg kan dele tankene med, diskutere gårdsbruk med. Kan man ikke snakke sammen, så har man jo ingen relasjon.

Attpåklatten Inga Berit prøvde i en alder av fire å overtale søstrene sine til å overskrive odelen til henne. Som sjuåring fikk hun styre den minste traktoren alene med pappa ved siden av. 1. januar blir gården endelig hennes. Mamma og pappa blir kårfolk.

-  Jeg gleder meg! Har mange planer, det skal rives og bygges.

Lattervekkende frier

-  Har du sett SE og HØR?

Kompisgjengen rundt bordet skratter over den sist hjemsendte frieren til Inga Berit. Ted Jonassen suste ut fra Inga Berits liv torsdag, og fikk sitt kjendisoppslag, med motorsykkel og bar overkropp.

-  Hadde du valgt han, ville vi dratt opp og tatt oss en alvorsprat med deg, sier venninna Monica Iren.

FAVORITTKUA: Perle er favorittkua til Inga Berit, men hun har også «et helt naturlig forhold til døden». Det går greit å sende Perle til slakting.
IKKE ENSOM: De kaller seg «tigjengen», de som har tid, vet at det er folk å møte rundt bordet på JB11 i Verdal. I dag er en av Inga Berit Leins friere i Se og Hør, til stor latterglede for tigjengen. (F.v.) Magnus Aaring (24), Inga Berit Lein (23), Eivind Torsrud (35) og Monica Iren Rekve (32).
GREPA JENTE: Inga Berit trenger ingen kraftkar til gården, hun fikser det meste selv.
KJØRTE TRAKTOR: Inga Berit har kjørt traktor siden hun var lita. - Uten bønder gror Norge igjen, sier hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media