Ønsker Nord-Norge som egen stat

- Den skal hete Republikken Hålogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Nord-Norge har ressursene, kunnskapen og teknologien som skal til for å greie seg som en egen stat, sier Håkon André Winther (39).I ren frustrasjon over at Idrettsstyret ødela drømmen om et OL i Tromsø i 2018 opprettet han en gruppe på Facebook der han foreslo å danne en egen stat av Nord-Norge. 

Hovedstaten i landet blir Tromsø. Gruppa har fått navnet Republikken Hålogaland - det samme som Winther synes staten Nord-Norge bør hete. Både på nettsidene til NRK Nordland og i lokalavisen ht.no blir det noe uvanlige forslaget ivrig diskutert.Gjennomførbart

- Jeg er helt sikker å på at Nord-Norge er tjent med dette. Det ville vært artig å se hvordan Sør-Norge hadde klart seg uten oss, sier Whinter til Dagbladet.no.

Whinter er 39 år gammel og bor i Tromsø. Han omtaler seg selv som «en drittlei nordlending», som nå ønsker å få noe gjort.Han forteller at mange anser forslaget hans som et gjennomførbart prosjekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer