Ønsker offisiell unnskyldning

Dykkerenken Ruth Crammond ber statsminister Erna Solberg bidra til å fjerne bitterheten hennes.

BØNN: Ruth Crammond og datteren Linda ber oljenasjonen Norge komme med en beklagelse og unnskyldning for måten pionerdykkerne ble behandlet på. FOTO: LARS EIVIND BONES
BØNN: Ruth Crammond og datteren Linda ber oljenasjonen Norge komme med en beklagelse og unnskyldning for måten pionerdykkerne ble behandlet på. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EDINBURGH (Dagbladet): Hun var bare 33 år gammel da ektemannen Bill Crammond (33) ble drept i historiens verste dykkerulykke, på plattformen Byford Dolphin på Frigg-feltet i Nordsjøen høsten 1983.

Hjemme i Skottland har tobarnsmoren fulgt tett de skadde norske pionerdykkernes kamp for respekt og anerkjennelse.

- Jeg leser at det nå omsider er dialog mellom regjeringen og dykkerne. Av hele mitt hjerte håper jeg at de blir enige. De skadde dykkerne fortjener en verdig avslutning på ei vond historie, sier Ruth Crammond.

Beklagelse Selv håper hun på en symbolsk handling av statsminister Erna Solberg.

- Mest av alt skulle jeg ønske meg en unnskyldning fra Norges statsminister. Solberg, er det det hun heter? At hun på vegne av den rike oljenasjonen deres offisielt beklager overfor dykkerne og oss etterlatte hva vi er blitt utsatt for.

Det kunne bidratt til å fjerne bitterheten mot dem som utsatte våre kjære for helsefarer og ulykker. Det ville hjelpe oss til endelig å kunne legge de vonde følelsene bak oss, sier dykkerenken.

Krysser fingrene Hun er uenig med dem som hevder at statens utbetaling av økonomisk kompensasjon er en slags unnskyldning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer