Ønsker samarbeid mellom Ap og Høyre

Herman Friele (H) frykter finanskrisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herman Friele (H) frykter finanskrisen og ser for seg et regjeringssamarbeid mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

- Jeg er redd for å si det, men vi har ikke begynt på nedgangskonjunkturen ennå. Det kan bli alvorlig. Hvis dette landet kommer inn i en enda dypere krise, tror jeg kombinasjonen Arbeiderpartiet og Høyre hadde vært det beste for landet, Herman Friele (H) i et intervju med Ny Tid.

Friele frykter finanskrisen, og mener at krisetider fordrer kriseløsning.

- De står ofte sammen i økonomisk politikk, men også i utenrikspolitikken og forsvarspolitikken. Jeg hadde følt meg tryggest med det, sier han.

Men det Friele frykter aller mest i finanskrisetider, er fløypolitikk.

- Jeg ville aldri følt meg trygg med kombinasjonen Frp og Høyre, eller med SV, Ap og Senterpartiet, sier den tidligere Bergens-ordføreren.

Professor Frank Aarebrot er overrasket over Frieles kriseutspill, men berømmer ham for å tenke høyt om muligheten som mange bare hvisker om i korridorene.

- Rent objektivt har han rett, og mange vil være enige, forutsatt at krisen blir verre. Partiene som forvalter en ansvarlig sosialøkonomisk politikk er Ap og Høyre. Om det er politisk mulig, er en annen sak, sier Aarebrot.

(NTB)

 

BERGEN 20070821: Ordfører Herman Friele (H) og Høyres leder Erna Solberg under NRKs Folkemøte i Bergen tirsdag kveld .                   Friele med ordførerkjedet rundt halsen .
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
BERGEN 20070821: Ordfører Herman Friele (H) og Høyres leder Erna Solberg under NRKs Folkemøte i Bergen tirsdag kveld . Friele med ordførerkjedet rundt halsen . Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer