Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker strengere straff for å bære kniv

Justisdepartementet foreslår å heve strafferammen fra tre til seks måneders fengsel for brudd på forbudet mot å bære kniv på offentlig sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag ble det nok en gang begått et knivdrap i Oslo. Statssekretær Jørn Holme i Justisdepartementet sier til Aftenposten at det haster å få gjort noe med volden.

Forslaget om å heve strafferammen for brudd på knivforbudet åpner for at politiet kan pågripe og eventuelt varetektsfengsle kriminelle som er bevæpnet med kniv. En pågripelseshjemmel krever nemlig en strafferamme på minst seks måneder.

I dag kan brudd på knivforbudet straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder. Nå innrømmer Justisdepartementet at dette ikke har vært avskrekkende nok, og et forslag om lovendring er sendt ut på høring. Departementet tror strengere straff for ulovlig bæring av kniv vil kunne hindre gjengoppgjør i Oslo, skriver Aftenposten.

NTB

Hele Norges coronakart