SENTRAL: Denne sølvgrå Volkswagen Jetta mener politiet spiller en sentral rolle. Har du gjort observasjoner av den på Tromsøya i september i fjor, ønsker de at du tar kontakt med dem. Foto: Politiet
SENTRAL: Denne sølvgrå Volkswagen Jetta mener politiet spiller en sentral rolle. Har du gjort observasjoner av den på Tromsøya i september i fjor, ønsker de at du tar kontakt med dem. Foto: PolitietVis mer

Tre nye siktelser:

Ønsker tips om denne bilen til Nord-Norges største narkosak

Nå ønsker politiet tips om en sølvgrå Volkswagen.

Tidenes største narkotikasak i Nord-Norge ruller videre. Tidligere har politiet siktet fem personer, mens i forrige uke ble ytterligere tre personer siktet i saken.

«Onsdag 22. august ble to norske statsborgere i 30-åra pågrepet i Tromsø. Disse ble dimittert etter avhør, men er fremdeles siktet i saken», skriver politiet i en pressemelding.

«Torsdag 23. august ble en tysk statsborger pågrepet av spansk politi i Barcelona etter internasjonal etterlysning fra Troms politidistrikt. Mannen i 30-åra er siktet for grov narkotikaforbrytelse, og begjæres utlevert til Norge.»

I tillegg til å informere om de nye pågripelsene, deler politiet også et bilde av en sølvfarget Volkswagen Jetta med tyske skilter. Nå ber de vitner som har gjort observasjoner av bilen på Tromsøya i september i fjor om å ta kontakt med dem.

– Vi mener denne bilen er sentral i forbindelse med etterforskningen, sier politiinspektør Yngve Myrvoll ved Troms politidistrikt.

Internasjonalt arbeid

Saken startet da politiet i begynnelsen av oktober i fjor beslagla 66 kilo amfetamin på et hotell i Tromsø sentrum. Til nå har politiet siktet totalt åtte personer i saken, hvorav to av dem er advokater. Blant de tre siste siktede, finner vi to tyskere og én serber.

Politiet holder fortsatt kortene tett til brystet, og vil ikke si så mye om hva som har ført til de tre nye siktelsene i saken.

– Det er analyser, avhør og flere andre ting som gjør at vi har fått utvikling i saken. I tillegg til at vi har et internasjonalt samarbeid, hovedsakelig med Europol og tyske myndigheter, forteller politiinspektør Yngve Myrvoll.

SIKTELSER: Det er gjort tre nye siktelser i tidenes største narkotikasak i Nord-Norge. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
SIKTELSER: Det er gjort tre nye siktelser i tidenes største narkotikasak i Nord-Norge. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer

Kan bli flere pågripelser

Myrvoll opplyser om at det er gjort pågripelser både i Serbia, Tyskland, Norge og nå også i Spania.

– Og vi kan ikke utelukke flere pågripelser, sier han.

Myrvoll forteller at de har en formening om hvilke roller de forskjellige personene skal ha hatt i narkotikakriminaliteten, men ønsker ikke å gå ut med det.

Nytt fengslingsmøte

Seinere denne uka er det klart for et nytt fengslingsmøte, hvor det skal avgjøres om varetektsfengslingen av advokatene skal forlenges.

For et par uker siden ble en av advokatene også siktet for grovt bedrageri. Han har nylig meldt opphør av advokatpraksisen og har ifølge Nordlys delvis erkjent straffskyld for den opprinnelige siktelsen om grov narkotikaforbrytelse.

Den andre advokaten hevder sin uskyld og nekter enhver befatning med amfetaminbeslaget, ifølge NTB.