Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ønsker tvangsbehandling av narkomane

Stortingsrepresentant Karita Bekkemellem Orheim (Ap) vil tvangsbehandle unge rusmisbrukere for å få bukt med rusproblemet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når alt annet er prøvd, bør samfunnet ha muligheten til å tvangsbehandle unge misbrukere under 23 år, sier Karita Bekkemellem Orheim (Ap) til Dagsavisen.

Hun mener at tvangsbehandling kan forsvares fordi tunge misbrukere ikke har egen vilje og vil ha svært store problemer med å komme seg ut av misbruket ved egen hjelp. Mange misbrukere ønsker også å få behandling, og ombestemmer seg så i ventetiden.

- Da må det offentlige ha muligheten til å gripe inn for å hjelpe unge mennesker ut av misbruket, mener hun.

Den tidligere barne- og familieministeren er fullt klar over at tvangsbehandling av rusmisbrukere er omdiskutert. Hun ønsker likevel å reise debatten.

- Vi vil snu alle steiner i ruspolitikken, og som politikere må vi innse at vi ikke har gjort jobben vår verken når det gjelder forebygging eller behandling, sier hun og understreker at det er på tide å tenke nytt.

NTB

Hele Norges coronakart