YOGA: - I India lærer barna teknikker for å bli mer positive fra de er små, blant annet gjennom yoga og hinduistisk filosofi. I India er de flinkere til å styrke barns egenverdi og lære dem teknikker for å komme i kontakt med seg selv, sier Ingunn Hagen som mener at norske barn bør få yoga på timeplanen. Her er en indisk gutt som deltar i en yoga-konkurranse. Foto: Narinder Nanu / Dagbladet
YOGA: - I India lærer barna teknikker for å bli mer positive fra de er små, blant annet gjennom yoga og hinduistisk filosofi. I India er de flinkere til å styrke barns egenverdi og lære dem teknikker for å komme i kontakt med seg selv, sier Ingunn Hagen som mener at norske barn bør få yoga på timeplanen. Her er en indisk gutt som deltar i en yoga-konkurranse. Foto: Narinder Nanu / DagbladetVis mer

Ønsker yoga på timeplanen

Allerede fra første klasse, mener professor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Store krav i skolen og i fritida gjør mange barn stresset, mener professor i psyklologi, Ingunn Hagen.

Til forskning.no sier hun at yoga kan få ned stressnivået.

- Yoga og meditasjon er verdifulle redskaper for å komme i kontakt med seg selv og den indre styrken vi alle har i oss. Også barn trenger å lære seg teknikker og redskaper for å styrke egen selvfølelse og slappe av. Jeg mener at vi må innføre yoga i skolen allerede fra første klasse, sier Hagen.  

Norske barn vokser opp med for mange impulser, ifølge professoren.

- De skal hele tiden være online og tilgjengelig i informasjonssamfunnet gjennom for eksempel Facebook og Twitter.

- I tillegg gjør kvalitetsreformen at det stilles store krav til barna faglig, både på skolen og i fritiden med mye lekser. Det er mange norske barn som er stresset på grunn av dette, sier hun.

Professoren mener yoga og meditasjon er verdifulle redskaper for å komme i kontakt med seg selv. Hun mener at yoga vil ha en beroligende effekt på elevene.

- Yoga virker både fysisk og psykisk. Elevene får bedre kontakt med sin egen kropp, og sinnet blir beroligende. På den måten vil barna bli mer fokusert og konsentrert. Når barna får det bedre med seg selv, vil det også virke sosialt og motvirke mobbing, sier hun til Aftenposten.

- FYSISK OG PSYKISK EFFEKT: - Yoga virker både fysisk og psykisk. Elevene får bedre kontakt med sin egen kropp, og sinnet blir beroligende. På den måten vil barna bli mer fokusert og konsentrert. Når barna får det bedre med seg selv, vil det også virke sosialt og motvirke mobbing, sier Hagen.
- FYSISK OG PSYKISK EFFEKT: - Yoga virker både fysisk og psykisk. Elevene får bedre kontakt med sin egen kropp, og sinnet blir beroligende. På den måten vil barna bli mer fokusert og konsentrert. Når barna får det bedre med seg selv, vil det også virke sosialt og motvirke mobbing, sier Hagen. Vis mer